9.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 23 septembra, 2024

 Volitve poslancev v Evropski parlament

Anton Gašper Frantar, predsednik Državne volilne komisije RS, se je osramotil s svojim podpisom pod zmazek z naslovom Javna objava z dne 9. 4. 2019. Mrgoli napak, nedoslednosti … Tisti, ki ga je nastavil na to mesto, bi se moral resno zamisliti, če g. Frantar sploh ve, kaj podpisuje in če morda ni goden za odstrel ali zamenjati birokracijo pod njegovo taktirko.

 

Naj naštejem nekaj ocvirkov birokratskega stroja, ki je pripravil uradni razpis predstavitve kandidatov:

  1. Pod izobrazbo piše doktor znanosti. To ni izobrazba, temveč znanstveni naziv. Pa še ta »izobrazba« ni dosledna pri vseh kandidatih.

  2. Stopnja izobrazbe: Nekje piše VII, nekje VIII za isto stopnjo izobrazbe.

  3. Nedosledni pišejo pod izobrazbo okrajšave, nekje polni naziv.

  4. Nedosledno piše pod izobrazbo nepopolno, da volivec ne ve, ali je kandidat univ. ali dipl. … (univerzitetni ali diplomirani …).

  5. Pod izobrazbo in znanstveni naziv velikokrat beremo doktor znanosti, pa ne vemo katerega področja, morda tudi izobrazba enega področja in doktorat drugega.

  6. Nekje piše evropski poslanec, drugje zopet poslanec Evropskega parlamenta.

  7. Redko, a piše tudi samo poslanec. Česa? Morda tudi krajevne skupnosti ali hišnega sveta?

  8. Naziv izobrazbe zopet pod isto alinejo: Magister znanosti dipl. inž. arhitekture, stopnja VIII/1. Stopnja pomeni univ. dipl. inž. arh. in ne dipl. inž. arh., pa znanstveni mag.

  9. Še en primer: Izobrazba pravnik. Univ. dipl. pravnik, dipl. pravnik a

  10. In še enkrat izobrazba: Dr- polit znanosti, univerzitetni profesor. Ali je univerzitetni profesor po novem izobrazba ali je poklic?

  11. Itd.

Če je že uradni zmazek tak, kakšne bodo šele volitve, pravilno štetje glasov »pravičniko«, nadzor nad pečatenjem volilnih kant, nadzor nad kantami med vožnjo na volišča ali kar na smetišče volitev. Mimogrede: Volitve so v Republiki Sloveniji (ljudsko imenovana tudi Republika Greznica) še edini ostanek demokracije.

Gospod Frantar, hvala za malo zabave in še tako hrabro naprej! Še naprej bomo radi brali take in podobne možganske izcedke.

Aleš Guček, Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine