12 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Umrl je ustanovitelj skupnosti Barka ter gibanja Vera in luč Jean Vanier

V 91. letu starosti je v bolnišnici v Parizu umrl ustanovitelj skupnosti Barka ter gibanja Vera in luč, kanadski filozof Jean Vanier, je danes na spletni strani skupnosti sporočil predsednik francoske krovne zveze »Federation de L’Arche en France« Bernard Bresson, poroča spletna stran Družine.

 

Mednarodni vodja skupnosti Barka Stephan Posner je v izjavi za javnost povedal: »Za Jeanom ostaja izjemna zapuščina. Njegova skupnost v Troslyju, skupnosti Barka, gibanje Vera in luč ter številna druga gibanja in ljudje po vsem svetu se bodo vedno spominjali njegovih besed in črpali moč iz njegovih vizij.«

O Vanierjevi smrti so obvestili tudi papeža Frančiška, ki je trenutno na obisku v Severni Makedoniji, in sveti oče je dejal, da moli za pokojnega ter vse skupnosti Barka, kot je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik Alessandro Gisotti.
Jean Vanier, po narodnosti Kanadčan, se je rodil 10. septembra 1928 v Ženevi, kjer je njegov oče tedaj opravljal diplomatsko službo. V mladosti se je izobraževal v Kanadi, kasneje tudi v Angliji in Franciji. Pri trinajstih letih se je pridružil Kraljevi mornarici in večino vojnega obdobja preživel na angleški mornariški akademiji, kjer se je pripravljal na kariero mornariškega častnika.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine