16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

V Luciji dve ženski lažno prosjačita za denar za gluhoneme

Občan nam je sporočil, pred eno od trgovin v Luciji dve ženski prosjačita denar za gluhoneme. Bili sta z vozilom francoskih registrskih tablic, vozil pa je moški.

Policisti jih sicer niso še izsledili, vse pa opozarjamo, naj ne nasedajo tovrstnim prošnjam in naj od oseb, ki zbirajo denar v dobrodelene namene, zahtevajo potrdilo upravne enote.

V Dolnjih Ležečah so policisti 40-letnemu Sežančanu zasegli moped, ki ni registriran, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. V Izoli pa so zasegli osebni avto 41-letnemu Koprčanu, ki prav tako nima veljavnega vozniškega

dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

V trgovskem centru v Kopru je popoldan vinjen moški z okolice Ljubljane po trgovinah nadlegoval goste in zaposlene. Ob prihodu policistov se ni pomiril in je nadaljeval z kršitvijo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po 7/1 in 22/1 ZJRM in 89/1 ZZasV.

Popoldan je v Izoli po parkirišču čudno vozil voznik osebnega avtomobila. Policisti so 58-letnemu domačinu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.48 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljanja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti so v zadnjih 24ih urah obravnavali dva ilegalna prehoda, in sicer državljana Srbije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Izdali so jima plačilni nalog, vrnjena sta bila na Hrvaško.

Vir: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine