14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

(FOTO) Gostinski tehnik Igor Žavbi, sicer desna roka Marjana Šarca, dobil zaposlitev na ministrstvu za javno upravo. Poglejte, kako je pred petimi leti delal kot natakar!

Nekdanji podžupan Kamnika, bratranec obsojenega džihadista Roka Žavbija in osmoljenec županskih volitev Igor Žavbi je dobil zaposlitev v kabinetu ministra za javno upravo Rudija Medveda. Žavbi je po izobrazbi gostinski tehnik.

 

Poraz Igorja Žavbija na županskih volitvah v “trdnjavi LMŠ” v Kamniku je tesnega zaupnika Marjana Šarca prisilil k iskanju nove službe. To je dobil na ministrstvu za javno upravo, in sicer v kabinetu ministra Rudija Medveda.

Je Žavbi s srednjo gostinsko šolo primeren za delo v ministrovem kabinetu?
Žavbi je od 11. februarja 2019 zaposlen za določen čas, in sicer za čas trajanja funkcije ministra za javno upravo Rudija Medveda, na delovnem mestu referent v kabinetu ministra. Kot so nam sporočili z ministrstva, so naloge njegovega delovnega mesta: opravljanje enostavnih upravnih nalog, sodelovanje pri pripravi mnenj, stališč in analiz s področja dela, sodelovanje in podpora pri drugih nalogah z delovnega področja, opravljanje drugih nalog po navodilu vodje (koordinacija stikov z lokalnimi skupnostmi). Uvrščen je v 23. plačni razred, za svoje delo bo prejemal 1.043,68 evra mesečne plače.

To so sicer uradna pojasnila ministrstva, toda potrebno je poudariti, da ima Žavbi le končano srednjo šolo za gostinstvo in turizem, zaradi česar obstajajo dvomi o njegovih kvalifikacijah za delo v kabinetu ministra. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da je na zavodu za zaposlovanje veliko brezposelnih ter izobraženih mladih, ki iščejo priložnost za delo, vendar nimajo ustrezne strankarske izkaznice ter političnih zvez. Žavbiju je to uspelo brez težav, saj velja za tesnega Šarčevega zaupnika, nekdanjega podžupana in nadomestnega župana Kamnika, ko je Šarec prevzel mesto predsednika vlade. Na lokalnih volitvah je nato v drugem krogu izgubil proti kandidatu NSi Mateju Slaparju, kar bi zlahka označili za boleč poraz Šarca osebno, kot tudi stranke LMŠ.

Žavbijev bratranec novačil teroriste
Igor Žavbi je prav tako podpredsednik stranke LMŠ, veliko bolj razvpit pa je njegov bratranec Rok Žavbi, ki trenutno ždi v italijanskem zaporu. Je prvi slovenski obsojeni džihadist, zaradi novačenja borcev za skrajno Islamsko državo je dobil tri leta in štiri mesece zapora.

Na spodnji fotografiji si lahko ogledate, kako je Igor Žavbi pred petimi leti delal kot natakar.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine