11.7 C
Ljubljana
sreda, 1 maja, 2024

Renault lani z rekordno prodajo

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je lani prodal 3,9 milijona vozil, kar je 3,2 odstotka več kot v predhodnem letu in največ doslej. S tem je Renault prehitel konkurenčno družbo PSA Peugeot Citroen, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Okrepili so predvsem prodajo vozil nižjega cenovnega razreda.

Renault tudi v letošnjem letu pričakuje “rahlo” rast prodaje, predvsem na račun novega modela clia. Francoski avtomobilski proizvajalec je sicer lani okrepil tudi prodajo električnih avtomobilov, za 36,6 odstotka na 49.600.Lansko leto je bilo že šesto zaporedno leto rasti prodaje.

Renault je z japonskima Nissanom in Mitsubishijem del zavezništva, ki ga pretresa škandal zaradi finančnih malverzacij prvega moža Carlosa Ghosna. Škandal ga je že odnesel z vodilnih mest v Nissanu in Mitsubishijem, medtem ko je v Renaultu še vedno na mestu izvršnega direktorja, čeprav je v priporu.

Njegovo menjavo je že zahtevala francoska vlada, ki je v sredo upravni odbor pozvala, naj v prihodnjih dneh imenuje novo vodstvo podjetja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine