22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na Kubi obeležili 60. obletnico revolucije

Na Kubi so v torek obeležili 60. obletnico revolucije. Vodja vladajoče komunistične stranke in bivši predsednik Paul Castro je ob tem kritiziral ameriško administracijo pod vodstvom predsednika ZDA Donalda Trumpa.

“Vlada ZDA je ponovno stopila na pot konfrontacije s Kubo,” je v Santiago de Cubi, kjer je pred šestimi desetletji Fidel Castro razglasil zmago nad kubanskim diktatorjem Fulgenciom Batisto, dejal Raul Castro. V govoru na grobu, kjer je pokopan Fidel Castro, je Raul Castro še dejal, da je Kuba v šestdesetih letih dokazala, da je ni mogoče prestrašiti z grožnjami.

Kuba je državna mirnega sobivanja, je še dejal Raul Castro, na spletni strani poroča Reuters. Dodal je, da je letošnja bitka na Kubi gospodarska, ter da morajo najprej “vsi zmanjšati nepotrebne stroške in bolj varčevati”.

Pridobitve kubanske revolucije so po njegovih besedah varne zahvaljujoč tranziciji na mlajšo, kompetentno generacijo voditeljev, kot je 58-letni predsednik Miguel Diaz Canel.

“Pomembno je poudariti dejstvo, da kubanska komunistična stranka odločno podpira besede in delo Diaza Canela, odkar je prevzel položaj,” je še dejal Raul Castro, ki je aprila lani odšel s položaja predsednika države, bo pa do leta 2021 ostal na čelu kubanskih komunistov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine