16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

V Ljubljani in okolici vse več vlomov in drznih tatvin

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 346 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 112 dogodkov, s področja javnega reda in miru 120 dogodkov in s področja prometne varnosti 130 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini in poskusa drzne tatvine.

S področja prometne varnosti so obravnavali 38 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 22-krat na javnem kraju in 12-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana  obravnavali 10 vlomov, v petih primerih je ostalo pri poskusu.

Na Povšetovi ulici so neznanci vlomili v klet in odtujili dve motorni žagi in električni agregat. V Litiji in za Bežigradom pa so iz kleti odtujili dve kolesi.

V Domžalah so neznanci vlomili v stanovanje in odtujili prenosni računalnik.

Na Celovški cesti so neznanci vlomili v prostore prodajalne in odtujili predal blagajne z denarjem. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

V petek, okoli 20. ure se je na Savski cesti pripetila prometna nesreča, v kateri je kolesarka utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kolesarka prečkala vozišče Savske ceste  in pri tem vozila po nepravilni površini (po zaznamovanem prehodu za pešce) zaradi česar je voznik osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta s sprednjo stranjo vozila trčil v levo stran kolesa kolesarke. Po trčenju je padla na pokrov motorja in udarila v stebriček vetrobranskega stekla, nato pa padla na vozišče. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije naj bi utrpela lahke telesne poškodbe. Slednji je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dolenjski cesti, v kateri sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Voznik osebnega avtomobila Mercedes Benz je vozil po Dolenjski cesti v Ljubljani iz smeri Pot k ribniku v smeri Roške ceste. Ko je pripeljal v bližino hišne št. Dolenjska cesta 24, Ljubljana je zaradi prekratke varnostne razdalje  trčil v zadnje del vozila znamke BMW, ki ga je voznica ustavila zaradi rdeče luči na semaforju.  Voznica in potnica v vozilu sta se lahko telesno poškodovali. Povzročitelju je bil za kršitev 44. člena ZPrCP izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 19. ure so imeli policisti na Vojkovi cesti v Ljubljani v postopku voznika (41) osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal prisotnost alkohola (0,43 mg/l).

Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine