14.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 28 oktobra, 2024

Zvjezdan Radonjić v tiskani izdaji Demokracije: “Številni sodniki so me podprli; naskrivaj, potihoma, da ne bi razdražili ušes vselej pozornih sledilcev premikov zraka, ki so se v sodstvu namnožili.”

Piše: Petra Janša

O sodnem pogromu in trpljenju zaradi tega ter o možnostih sodelovanja pri spremembah v pravosodju smo se pogovarjali z nekdanjim kazenskim sodnikom Zvjezdanom Radonjićem.

Verjetno ste seznanjeni z novo ovadbo. Časopis Dnevnik je namreč pisal, da je celjsko tožilstvo zoper vas vložilo obtožni predlog »zaradi vaših spornih potez na odmevnem sojenju Milku Noviču«. Omenjeno kaznivo dejanje sta še pred koncem sojenja policiji sicer naznanila Jamnikova vdova in njen pooblaščenec odvetnik Miha Kunič. Naznanitelja sta vam namreč očitala, da ste zavestno in namenoma kršili določila zakona o kazenskem postopku, vse z namenom, da bi Noviča oprostili. Če je tako, zakaj potem ta dva ne tožita tudi sodnice, ki je v ponovljenem postopku oprostila Noviča?

Menda sta jo; ne morem si namreč predstavljati, da oseba s tako izstopajočo digniteto, kot je predmetni odvetnik, ne bi ravnala dosledno in ugriznila tudi v Božičnikovo. Kar zadeva vdovo, so zgovorni indici, da je bil njen interes po spravljanju stvari pod preprogo zelo močno motiviran z osebnimi razlogi. Vsi vemo, s katerim avtom je odšel Jamnik na zadnja pota, kdo je edini lahko sporočil voznikom v modrem fiatu punto za nenadno spremembo vozila in kdo je imel motivacijo za Jamnikovo predčasno smrt. Nehajmo se igrati, to so resne stvari.

Imate še kakšen postopek poleg omenjenih v sklopu pogroma zaradi sojenja v zadevi Novič?

Za zdaj kakšne tri do štiri. Ovadila me je določena oseba, ki se ji je v kuloarju reklo »gospod 5.000«. Andreja Sedej Grčar je znova pocukala državne tožilce za rokav, menda naj bi jo spet z nečim užalil?! Ali je še kaj na mizi ali pod mizo − ne vem. Pripravljen sem še na desetine tožb in obtožb, če bo treba.

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine