14.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 28 oktobra, 2024

Ena velikost za vse na ladji norcev

Piše: Kavarna Hayek

Levičarji imajo vedno namene, načrte in razloge, ki jih zdrav razum ne pozna. Sem in tja je mogoče prepoznati koga, ki spregleda in noče več pluti z njimi, a Golobova vlada je “ladja norcev”, na kateri ni nikogar več, ki bi se obnašal razumno. Tudi zato ima vse več ljudi nočne more, saj ne vedo, na katerem levičarskem bojnem polju se bodo zjutraj zbudili in od kod bodo po njih udarili topovi z izstrelki, na katerih piše: “Ena velikost za vse”. In tega je precej.

 

Spomnite se, kako so vlada in njihovi zaslepljeni podporniki navdušeno pozdravili povečanje minimalne plače. To je bilo predstavljeno kot velik uspeh in uresničena obljuba koalicijskega trojčka, čeprav je bilo vsakemu vsaj malo podkovanemu v ekonomiji jasno, da tega podjetja ne bodo zmogla. Tako smo lahko poleti brali, da bodo v kidričevskem proizvajalcu usnjenih prevlek za avtomobilsko in letalsko industrijo Boxmark Leather do konca leta odpustili 120 delavcev. Podjetje je serijsko proizvodnjo sicer že preselilo v Bosno in Hercegovino, vodstvo pa je jasno povedalo, da je razlog naraščajoča minimalna plača. Takih podjetij je še več. Levičarji so vseeno povečali minimalno plačo, ki dosega že neverjetnih 54 odstotkov povprečne plače. In potem na Levici trdijo, da ni težava prevelika minimalna plača, ampak prenizke plače. Enako trdijo za socialne prejemke, ki jih ljudje, potem ko so odpuščeni, prejemajo: da niso težava previsoki socialni transferji, ampak prenizka plača. Za kar naj bi bili krivi, kakopak, pohlepni in pogoltni podjetniki, ki pobirajo velike dobičke. No, številke so neizprosne. Glede na rast slovenskega bruto domačega proizvoda (BDP) je tudi povprečna plača previsoka (v tem tisočletju je naraščala hitreje kot BDP), socialni transferji in minimalna plača pa sploh. Kar je recept za pot v propad in še večje zadolževanje. In to ni edini “uspeh”. Luka Mesec je denimo podjetju MLM iz Maribora obljubljal “pomoč” in “rešitev”, a je blokiral prodajo, zdaj gre družba v stečaj.

Drugo bojno polje je zdravstvo. Toliko žalitev in blatenja, kot so jih zdravniki doživeli pod Golobovo vlado, niso še nikoli. Za odhode vrhunskih specialistov, dolge čakalne dobe, izgube in katastrofalne razmere v državnem zdravstvu naj bi bili krivi zdravniki, ki so “dvoživke”, “kapitalisti” in “dobičkarji”, ker delajo še pri zasebnikih. Nova šefica Levice Asta Vrečko jim žuga, da bo vlada tak način dela preprečila za vsako ceno. Tipičen lov na čarovnice, ki se v teh krajih očitno ni končal v srednjem veku; vera v čarovništvo je ušla s strani zgodovinskih knjig in našla svoje mesto v programih levičarjev. Zelo priročen način, da se znebijo zasebnikov, ki v resnici rešujejo slovensko zdravstvo. Vprašajte se, zakaj so čakalne dobe tako dolge. Preprosto zato, ker je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) relikvija nekega drugega časa in zvesto sledi centralnemu planiranju: vsako leto določijo, koliko katerih posegov lahko naredijo zdravniki. Več ne. In pika. Levičarski skrajneži bodo z napovedanimi novimi omejitvami za zdravnike iz državnega zdravstva pregnali še zadnji kader. In potem se nas Bog usmili.

To je samo del škandaloznih in aferaških potez Golobove vlade, ki je tako nesposobna in škodljiva, da za nas, običajne ljudi, ki moramo to trpeti, ne velja več rek, da kar te ne ubije, te okrepi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine