17.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 28 oktobra, 2024

Ropov in drznih tatvin v slovenski prestolnici vse več

Piše: C. R. 

PU Ljubljana poroča o različnih kriminalnih dejanjih, ki postajajo stalnica. Zlasti v slovenski prestolnici. 

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena tega dne v popoldanskem času na območju Viča. Osumljenec je skozi teraso neovirano vstopil v hišo, odtujil več predmetov in peš pobegnil. Z zbiranjem obvestil so policisti ob pregledu terena izsledili 25-letnega osumljenca. V postopku so pri njem našli odtujene predmete, ki so bili vrnjeni oškodovancu. Osumljencu je bila odvzeta prostost in bo po vseh zbranih obvestilih priveden pred preiskovalnega sodnika zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja drzne tatvine.

Včeraj popoldan so bili obveščeni tudi o roparski tatvini na območju Trnovega, kjer je skupina osumljencev obstopila oškodovance in jim zagrozila s pretepom. Dvema oškodovancema, državljanoma Pakistana, so odtujil mobilna telefona in manjšo količino denarja in pobegnili s kraja. Policisti glede vseh okoliščin kaznivega dejanja roparske tatvine še zbirajo obvestila.

Policisti so bili obveščeni, da je okoli 16. ure na Ciril Metodovem trgu v Ljubljani prišlo do drzne tatvine, kjer je do sedaj neznani osumljenec oškodovanki z ramen strgal torbico z denarnico in mobilnim telefonom, nato pa peš pobegnil proti Stritarjevi ulici. Osumljenec: mlajši moški, svetle polti, oblečen v modre jeans hlače, nosil je črn nahrbtnik. Policisti glede vseh okoliščin kaznivega dejanja drzne tatvine še zbirajo obvestila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine