14.9 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

Ostržek amater v primerjavi z Golobom

Piše: Moja Dolenjska

Poslanec Žan Mahnič je v okviru redne seje državnega zbora zastavil vprašanje predsedniku vlade, v katerem ga je med drugim spraševal, kdaj namerava nehati lagati. Poudaril je, da v teh turbulentnih časih potrebujemo predsednika vlade, ki mu državljani lahko zaupamo, ki govori resnico in se ob lažeh ne izgovarja na slabo znanje dvojine.

Zanimalo ga je, kdaj bomo dobili takega predsednika vlade in kdaj bo prenehal z lažmi, zavajanji in manipulacijami.

Spomnil je tudi, da je Roberta Goloba kot prvega aktualnega predsednika vlade zaradi suma korupcije in klientelizma kazensko ovadila policija. Namesto, da bi odstopil in s tem dokazal visoke moralne standarde, ki jih je napovedovali pred volitvami, pa je Golob v odzivu znova nizal neresnice in celo samega sebe postavili na laž.

Mahnič je nadalje naštel številne Golobove laži in dejal: “Gospod premier, Ostržek je amater v primerjavi z vami.”

Posnetek več kot triminutnega Mahničevega govora v državnem zboru je dostopen na povezavi: https://x.com/i/status/

Nekaj Golobovih neresnic in laži:

  • Gasilcem je obljubljal denar za gašenje na Krasu, ta denar ni bil izplačan.
  • Dejal je, da se bo zdravstvena reforma začela izvajati leta 2024, da bodo čakalne dobe krajše. Čakalne dobe so daljše, zdravstvene reforme ni s 1. januarjem 2024.
  • 16. oktobra lani je dejal, da bo pričal pred preiskovalno komisijo, ko bo dobil vabilo. Tudi tukaj se je predsednik vlade zlagal, kajti vabilo je dobil, potem pa očitno svojim poslancem naročil, da se seja za nedoločen čas predstavi in pa zamenja predsednika preiskovalne komisije.
  • Kako lahko govori, da imamo 50 milijonov evrov s strani Evropske unije za super računalnik, ko smo včeraj videli, da se še niti na razpis nismo prijavili, in da je bila ustanovljena posvetovalna skupina, ki bo pomagala pri prijavi na razpis in da se bomo šele prijavili. Pedsednik vlade si je tudi to izmislil, in to ne samo v Sloveniji, pač pa tudi v Združenih narodih.
  • Ni še dolgo tega, kar je predsednik vlade zavajal in se pač enostavno izmislil, zlagal glede Tomaža Vesela. Nato pa so v parlamentu so to obravnavali, ko so bili soočeni s pismom, ki je dokazovalo, da ni bilo nobenih ženskih kvot, in da Vesel ni odstopil, zato ker se ne bi strinjal z Ursulo von der Leyen. Golob pa se je še naprej sprenevedal.
  • Za Tatjano Bobnar je lagal, do jo je srečal pred volitvami, drugič, da se sploh nista srečala, ona pa govori druge stvari.

Golob ni odgovoril na nobeno vprašanje. Mahnič pa je dejal: “Kdor molči, stotim odgovori. Se pravi, bo dnevno v kamere lagal še naprej. Tega smo navajeni. Zdaj, Ostržek je amater v primerjavi z vami, gospod premier.” In med drugim tudi vprašal: “Kdaj bomo dobili takšnega predsednika vlade in kdaj boste nehali z lažmi, zavajanji in manipulacijami?”

Več lahko preberete na povezavi: Žan Mahnič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine