13.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

Prebilič dražji od Nemca, a drobiž v primerjavi s Toninom

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Stranka Vesna je za izvolitev Vladimirja Prebiliča porabila veliko manj kot Levica za propad z Natašo Sukič in več kot SD za sedež Matjaža Nemca. To kaže poročilo o evropski kampanji, ki je bilo včeraj objavljeno na portalu Ajpes.

Stranka Vesna je o stroških poročala zadnja med strankami, ki so dobile mandate. Manjka še poročilo SLS, ki ji je s Petrom Gregorčičem za las ušel sedež.

Podatki o stroških kampanj in številu volivcev, ki so jih stranke prepričale, so takšni:

Vir: Spletni časopis

Če stroške kampanj preračunamo po dobljenih sedežih, je bil daleč najdražji sedež predsednika NSi Mateja Tonina. Zanj je namreč stranka porabila 242.971 evrov. Poceni pa nista bila niti sedež Irene Joveve niti sedež Marjana Šarca.

Vir: Spletni časopis

Za kampanjo je Vladimir Prebilič prispeval 20.900 evrov, Gabrijela Starešina Fras pa šest tisoč evrov. Prebiličev prispevek je največji med vsemi. V stranki SDS so za evropsko kampanjo več kot povprečno plačo prispevali Branko Grims s 4690 evri, Franc Kangler s 3000 evri in Suzana Rajh z 2500 evri. V stranki SD je Matjaž Nemec prispeval 5500 evrov, Milan Brglez pa 3000 evrov. V Levici in Svobodi kandidati niso prispevali ničesar, je pa v svojo kandidaturo v stranki NSi vložil župan Svete Trojice in državni svetnik David Klobasa, in sicer je vsota znašala 4000 evrov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine