18.4 C
Ljubljana
sobota, 26 oktobra, 2024

V BiH ubit policist, z nožem ga je zabodel 14-letni islamist

Piše: C. R. 

V četrtek je v Bosni in Hercegovini prišlo do napada, ki je terjal življenje policista. Sedaj so sporočili več podrobnosti. 

Policija v povezavi z napadom 14-letnika v Bosanski Krupi, v katerem je bil v četrtek ubit policist, še en pa huje ranjen, aretirala osem oseb ter zasegla orožje. Preiskuje tudi domnevno islamistično radikalizacijo napadalca, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija je izvedla racije v Bosanski Krupi na severozahodu Bosne, kjer je najstnik v četrtek zvečer do smrti zabodel policista in drugega ranil na policijski postaji, ter v Bihaću, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Aretiranih je bilo osem ljudi, eden na območju Bihaća in sedem v Bosanski Krupi,” je dejal tiskovni predstavnik policije Adnan Beganović.

Policija je na njihovih domovih odkrila in zasegla orožje, strelivo, telefone, računalnike, trde diske, denar ter dokumente z besedili, napisanimi v arabščini, je dodal.

Tožilstvo je napad v petek opredelilo za teroristično dejanje, v Federaciji BiH pa so dvignili stopnjo varnosti. Napadalca so aretirali med napadom na policijski postaji. Policisti preiskujejo tudi morebitno vpletenost skrajnih skupin.

“To dejanje je bilo označeno kot teroristično dejanje, ker je bil motiv napada na policijsko postajo ustrahovanje prebivalstva,” je v petek dejala tožilka Merima Mešanović.

Poudarila je, da je v preiskavo vključenih več agencij. Izpostavila je, da poleg motiva preiskujejo tudi to, ali za napadalcem stoji katera od skrajnih skupin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine