15.9 C
Ljubljana
sobota, 26 oktobra, 2024

“Prof. dr. Nika Kovač” kot stroka našega zdravstva?

Piše: Spletni časopis

Znana borka za poplave čiste vode Nika Kovač, ki je tudi šefica sveta premiera Roberta Goloba za sovražni govor, ki je bil ustanovljen po pozivih k smrti političnih nasprotnikov na protestih, ki jih je Kovačeva pomagala organizirati, je tudi vrhunski strokovnjak za reševanje javnega zdravstva.

Na letošnjem posvetu direktorjev in vodstvenih delavcev v zdravstvu, ki si jih je z nujno politično čistko ministra Danijela Bešiča Loredana nastavila Svoboda, bo direktorica zasebnega zavoda 8. marec imela uvodno predavanje o odpornosti javnega zdravstva. Na vrsti bo s svojim strokovnim znanjem celo pred ministrico Valentino Prevolnik Rupel, ki je na področju zdravstva v primerjavi s Kovačevo še začetnica.

 

Za zdaj še ni protestov, ker je izjemna čast upravičeno doletela le direktorico zasebnega inštituta 8. marec, ne pa tudi Jaše Jenulla in Dušana Kebra, ki sta sicer glavna eksperta v medijih za javno zdravstvo in kolesarske podvige te vlade. A sta pač moška in ti so zdaj na drugem tiru proti Kopru.

Ni pa Kovačeva prvi izjemen strokovni predavatelj na posvetih naših državno nastavljenih direktorjev v zdravstvu. Že lani je bil na spisku vrhunskih strokovnjakov podobni pajdaš premiera Goloba Marcel J.V.N.J Stefančič, sicer tudi novinar Mladine, ki mu je premier v zahvalo za pogumno propagando pred volitvami zagotovil posebno oddajo na TVS, ko je tam nastavil celoten nov vrh s politično čistko, ki mu jo je dovolilo ustavno sodišče, ko ga je še vodil Matej Accetto in to po osebnem posredovanju liberalne evropske komisarke Vere Jourove.

Štefančič je dokazal, da napačen spol ne pomeni, da nimaš možnosti v zdravstvu, če si le storil dovolj za premiera. Letos so Štefančiča pozabili povabiti, da bi znova večal strokovno znanje s svojim izjemnim enciklopedičnim znanjem in vrhunsko znanstveno izobrazbo, ki ju presegajo le še kompetence Nike Kovačeve. Da o spolu ne govorimo. Enem izmed množice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine