12.9 C
Ljubljana
četrtek, 24 oktobra, 2024

Kako se Urška Klakočar Zupančič vse bolj zgleduje po Svetlani Makarovič – tole ji je “ušlo” o poslancu Reberšku

Piše: Moja Dolenjska

Predsednica DZ in podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič že vse od volitev razburja s svojimi nenadzorovanimi izpadi. Zadnjega si je privoščila v torek, ko je zapuščala dvorano državnega zbora.

Klakočar Zupančičeva se je namreč na seji državnega zbora, kjer je razprava tekla o otrocih s posebnimi potrebami, kot predsedujoča zapletla v konflikt s poslancem NSi Aleksandrom Reberškom. Slednjemu je očitala, da za otroke s posebnimi potrebami ni naredil ničesar in da je populist, a se je pri tem očitno uštela. Poslanec ji je namreč naštel več primerov, s katerimi je prejšnja vlada Janeza Janše, v kateri je bila tudi NSi, poskrbela za otroke s posebnimi potrebami. Postregel ji je tudi s podatkom, kako je sam konkretno pomagal omenjenim otrokom.

Slednje pa je Klakočar Zupančičevo očitno spravilo v takšno zadrego, da je po poročanju Požareporta ob odhodu iz dvorane o Reberšku polglasno jezno dejala: “Pi*ka mu materina.” Slednje sta po pisanju portala slišali vsaj dve osebi, Klakočar Zupančičeva pa tega do zdaj še ni zanikala.

Posnetek besednega spopada med Reberškom in Klakočar Zupančičevo si je mogoče ogledati tukaj.

Poslancu se, kot kaže, ne misli niti opravičiti. Ko jo je namreč k temu pozval poslanec NSi Jožef Horvat, češ, da bi bilo kulturno, da to naredi, je namreč dejala le, da je v redu in da se “dejmo imeti fajn še naprej”. Zato se nekateri že sprašujejo, ali je Klakočar Zupančičeva, ki ima očitno velike težave s samonadzorom, sploh še sposobna voditi državni zbor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine