13.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Fenomen »babjega zjala« v slovenskem parlamentu

Piše: Vančo K. Tegov

Tega Slovenija še ni doživela. Da pri vsaki izgovorjeni besedi v državnem zboru, posebej če je to s strani opozicijskega poslanca, Bog ne daj, daje  to še poslanec/poslanka iz SDS,  je to »idealna« priložnost za vsakokratni in vsakič »izvirni« nekontrolirani izbruh besed, dejanj, gestikulacij, na trenutke grožnja fizičnega približevanja k tistemu, ki je predmet njenega izbruha in vseh nepredvidljivih  in neuravnovešenih » kreacij« norosti.  Preveč opisano, ne prej premalo. 

Vse opisano in še več drži za osebo,  ki je jo sam Lucifer postavil kot dežurnega peklenščka, da bo tam okoli tega tako lepega in reprezentativnega objekta in prostora, ki se mu drugače reče hram demokracije, sejala nemir motila normalnost  in uničevala vse dobro kar pritiče k temu mestu in častni in plemeniti funkciji predsednika/ predsednice Državnega zbora. Govorimo in tudi pišemo o Urški Klakočar Zupančič.

Zakaj vse to?

Zato ker se to, kar se zadnje dni, tedne, dogaja, onstran zdrave pameti. Da se pa to dogaja v našem parlamentu, pa je škandal nezaslišanih razsežnosti.  ..

Nekaj od teh razsežnosti:

Klakočar Zupančičeva & Hoivik: “Me niste razumeli, gospod Hoivik? Vi ste mi to dali zdaj. Vi niste tega prijavili policiji. Pa vi razumete resnost tega, kar se dogaja? Kaj vi vsi razumete resnost tega, kar se dogaja? Ne razumete resnosti tega. To ni hec več. Tole ni več politična igra. To so kazniva dejanja. In tole ni več hec, kar se gremo …”

…BP-Viri (slišali prisotni 2 osebi/priči): ko je Urška Klakočar Zupančič #Svoboda po današnjem obračunu s poslancem @NovaSlovenija @AlexRebersek  zapuščala dvorano  @Drzavnizbor,  je polglasno siknila “pi*ka mu materina”

…Ali tole nekoliko prej: “Torej, predsednica državnega zbora, nehajte gledati v mobitele in ekrane in se nasmihati sami sebi v mobitel in ekran tako, da vidi že cela država, ampak vodite seje tako, kot je treba.” (Anja B.Ž.)

Kot predsednica državnega zbora Republike Slovenije ste samo prva med enakimi, vaš odnos do poslank in poslancev pa ne bi smel biti diskriminatoren, žaljiv in pogojen s tem, kateri poslanski skupini pripada posamezen poslanec ali poslanka, zato se ji pa  pritiče nalepka ali titula iz samega naslova “baje zjalo”.

Da se te abotnosti, ki nimajo nič skupnega  z opravljanjem dela  v državnem zboru, še posebej kot najbolj izpostavljeni osebi, je žalost, jeza, zgražanje  ter nesmisel toleriranja,   še toliko bolj  pa se  potencira potreba po umiku te osebe iz mesta ki ga zaseda, zelo primerno bi pa bilo, da jo umaknejo iz poslopja tako da se ne bo več mogla preizkušati na način, ki je za njo in za okolje kjer ta hip sila destruktivno in nezdravo.

Zato je toliko bolj razumljiva odločitev SDS, da se njeni predstavniki do nadaljnjega ne bodo udeleževali kolegijev predsednice parlamenta.

Ali ji lahko sploh še kdo  pomaga?

Da s takšnim vedenjem ne more  predstavljati  vzorec mirnega in kulturnega obnašanja v hramu demokracije, najbrž ni potrebno posebej poudarjati. Način vodenja sej s strani predsednice Državnega zbora RS se je do sedaj že večkrat znašel v središču pozornosti. Naši sodržavljani s primorskega konca imajo zelo slikovite izraze za opis njenega vedenja in nastopanja.

Zato sploh ne rabi razlagalca, le Robija naj vpraša. Če je  je uporaben ali v preblisku realnega razmišljanja  ter  če  že ni  tudi on sam zabredel v laži in samohvalo ali  v elementu nerealne vznesenosti o svojem poslanstvu reševanja  sveta  Slovenije  ter  “prinašanja” upanja Slovencem.

Tema dvema, posebej Urškin  namišljeni  “Titanic” , se je že zdavnaj zaletel v skalo. Le da svojih lastnih »razbitin« ne vidi ali jih ne zazna. Urški  je treba izročiti napotnico oziroma priporočilo za predavanje o »izgorelosti«. Tej in takšni  patološki izgorelosti zaradi nerealiziranosti, ki je tako močna  in zaradi katere izgoreva,  posebej tisto neustavljivo željo s pomočjo katere stremi k  doseganju pozornosti in biti opažena. Žal ne gre. Lahko s seboj odpelje vsaj še dve (s popustom) kolegici iz iste štale (Janja, Lena, Lucija Tacer). Naj se zgodi pravočasno in z božjim blagoslovom.

Slovenija mora zelo, zelo kmalu izpljuniti te in takšne primerke na planetu, kjer stanujejo takšni in njim podobni – ni nujno, da je planet opic…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine