12.8 C
Ljubljana
torek, 22 oktobra, 2024

Zaradi laži in sovraštva bodo bojkotirali Klakočar Zupančičevo

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Zaradi žalitev poslancev, laži, razpihovanja in javnega spodbujanja nestrpnosti ter širjenje sovražnega govora proti poslancem SDS, je največja opozicijska stranka napovedala, da se ne bo več udeleževala kolegijev predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič (Svoboda).

“Tega, kar vam predpisuje poslovnik državnega zbora, že nekaj časa ne počnete. Nasprotno. Teptate določbe poslovnika državnega zbora, teptate ustavo Republike Slovenije, do posameznih poslank in poslancev opozicije se obnašate vzvišeno, nedostojno in sovražno. Kot predsednica državnega zbora Republike Slovenije ste samo prva med enakimi, vaš odnos do poslank in poslancev pa ne bi smel biti diskriminatoren, žaljiv in pogojen s tem, kateri poslanski skupini pripada posamezen poslanec ali poslanka,” so odločitev pojasnili poslanci SDS, ki ocenjujejo, da takšen način zlorabe funkcije predsednice predstavlja nedopustno omejevanje dela poslancev ter omejevanje možnosti razprav in sodelovanja v zakonodajnem postopku. Očitajo ji tudi, da s svojim vedenje meče slabo luč na celoten državni zbor.

Poslanci SDS ne bodo sodelovali na sejah kolegija predsednice, dokler Urška Klakočar Zupančič ne bo prenehala z navedenim ravnanjem, saj ne želijo prispevati k legitimnosti zlorabe funkcije in številnim kršitvam postopkov ter poslovnika državnega zbora. Če Urška Klakočar Zupančič ne bo prenehala z navedenim ravnanjem, bo poslanska skupina SDS predlagala njeno razrešitev, so še napovedali.

Ker je SDS opozicijska stranka odstavitve, če za to ne bi bili tudi številni poslanci iz vladnih strank, ne more doseči.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine