12.9 C
Ljubljana
torek, 22 oktobra, 2024

V tiskani izdaji Demokracije preberite: Pretiravanje z »zeleno agendo« uničuje konkurenčnost EU

Piše: Bogdan Sajovic

Zdi se, da so nekateri politiki končno spregledali, da zelena agenda uničuje našo civilizacijo. Evropska ljudska stranka (EPP) napoveduje odmik od zelene agende. Evropa potrebuje konservativno revolucijo, če hoče odpraviti norosti progresivne politike. Potrebna je podpora tako v parlamentu kot tudi na ulicah.

Še pomnite Greto? Tistega cvrgla, ki je še pred nedavnim skakal iz vsake paštete in se drl, da bo čez sedem let konec sveta? Ki ga je zelena mafija postavila za obraz zelenega otroškega križarskega pohoda? Zdi se, da je reševanje planeta več ne zanima. Čeprav so jo superambiciozni starši prodajali kot človeški detektor, ki lahko »s prostim očesom vidi izpuste CO2«. Kljub temu, da ni mogla hoditi v šolo, ker je bila tako hudo zaskrbljena zaradi usode planeta. Kljub temu, da so ji bili menda »ukradeni mladost in sanje«? No, njena »ukradena mladost« je bila dobro unovčena. Greta je težka svojih 18 milijonov dolarjev. Deset milijonov je dobila ob polnoletnosti iz dediščine, preostalo pa zaslužila s svojim aktivizmom. Njen honorar za govor znaša 50 tisočakov. In vendar je reševanje planeta očitno več ne zanima, zdaj leta po evropskih prestolnicah in rešuje Palestince.

Čudno? Niti najmanj. Njeni ambiciozni starši, ki so svojega otroka rinili v ospredje, so spoznali, da je zeleni aktivizem ta čas v krizi. Da bi njihov mali zaklad ostal kolikor toliko relevanten, je bilo treba nekoliko spremeniti fokus aktivizma − od planeta na Palestince.

Zeleni aktivizem je dober biznis

Če bi se namreč uresničile Gretine napovedi oziroma napovedi, ki so jih Greti v usta polagali njeni manipulatorji iz zelenega lobija, bi bil planet danes že uničen. Pol bi ga bilo pod vodo, preostanek pa bi scvrli sončni žarki ali nekaj takšnega.

Seveda so bile vse te napovedi lari fari. Nekdanji predsednik ZDA Barack Obama je bil eden od velikih podpornikov »Gretinih« apokaliptičnih napovedi, potem pa si je kupil dvanajst milijonov vredno vilo na morski obali, čeprav naj bi jo po projekcijah, ki jih je tudi sam pomagal širiti, v sedmih letih zalilo morje! To pomeni, da sam ni niti za trenutek verjel v zeleni alarmizem, je pa oportuno v njem sodeloval. Zeleni alarmizem je namreč dober biznis.

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine