9.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 oktobra, 2024

Goloba v času, ko se odpravlja v ZDA, že rušijo. Ga je že obiskal Kučan ali ga še bo?

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

O odstopanju Roberta Goloba sta se danes skoraj hkrati razpisala provladni Siol.net, kjer je urednika s čistko takoj po prevzemu oblasti pomagala z Robertom Golobom nastaviti Vesna Vuković in do vladajočih veliko bolj kritični Bojan Požar, ki pa opozarja, da za odstavitev premiera in zamenjavo s finančnim ministrom Klemenom Boštjančičem še ni večina poslancev Svobode.

Naslov članka na vrhu provladnega portala Siol.net o možnosti odstopa premiera, ko ta ravno odhaja na delovni obisk k odhajajočemu predsedniku ZDA Bidnu, je takšen:

Naslovi so v državnih medijih praviloma sporočilo. Na levi se odstopi zgodijo, ko premiera obišče nekdanji šef komunistične partije in potem večkrat izvoljeni predsednik republike Milan Kučan. Uradnih obvestil, da bi bil Kučan pri Golobu, zadnje dneve ni bilo. Lahko pa so odnosi že tako zaostreni, da je namesto obiska prišla ovadba policije na tožilstvo, ker je preveč čistil po policiji z odstavljanjem Tatjane Bobnar. Bojan Požar je podobno zgodbo, kako se Golobu resno majejo tla, objavil takole:

Da bi bil Boštjančič lahko rešitev za poslance Svobode, Levice in SD, ki si nikakor ne želijo predčasnih volitev, ker bi večina ostala brez funkcij, če Golob obupa ali mu pokažejo vrata, sem sam opozoril pred tednom v kolumni o ozadjih Litijske, ko sem pojasnjeval, zakaj ni bil odstavljen najbolj odgovorni za enega najbolj trapastih vladnih nakupov nepremičnin v zgodovini države. Denar je povsem mimo pravil na vrat nos dal Klemen Boštjančič.

Pri članku o odstavljanju Goloba na Golobovem Siol.net je dodatno zanimivo, kdo je avtor pisanja. Gre za Gašperja Lubeja, ki ga je pripeljal novi odgovorni urednik Mihael ŠuštaršičŠuštaršič je na spisku 571 novinarskih aktivistov proti Janši zapisan kot Šušteršič. Na spisku 571 novinarskih aktivistov proti Janši je tudi Gašper Lubej, ki je brat Uroša Lubeja, ki mu je kot šefu Solidarnosti nekoč SD dolgo nezakonito financirala stranko po skupnem nastopu na volitvah, na katerem so vsi kandidati Solidarnosti propadli, med njimi je bil tudi Dušan Keber, ki je zadnje čase glasen med političnimi kolesarji Jaše Jenulla.

 

Govorice in zdaj vse bolj resna vprašanja o možnosti odhoda Golob in možnosti predčasnih volitev sproža množica strank, ki nastajajo. Stranka Anžeta Logarjeva, ki se je po letu premišljanj le odločil, da se ne bo več skrival v varnem zavetju SDS, je le ena od njih.

Več o tem, kako je SD nezakonito financirala Solidarnost v času, ko jih je vodil še Dejan Židan, lahko preberete tukaj:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine