12.3 C
Ljubljana
sobota, 19 oktobra, 2024

Referendum o Jek 2: Je Levica nezakonito posnela sestanek med poslanci?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Levici trda prede na naslednjih parlamentarnih volitvah. Poslanec SDS Hoivik je dejal, da se po kuloarjih Državnega zbora šušlja, da je edina rešitev zanje kampanja proti Jek 2. V ta namen so očitno že aktivirali 8. marec in njegovo “direktorico” Kovačevo, ki je projekt že popljuvala. V zadnji Tarči pa so bili predvajani nezakoniti zvočni posnetki sestanka o Jek 2 med poslanci koalicije in opozicije, z namenom njihove očrnitve. Poslanec SDS Mahnič je s prstom pokazal na Levico, konkretno na poslanca Tašnerja Vatovca in se vprašal, ali ga je policija že obiskala. 

Skrajni Levici gre za nohte. Vse kaže na to, da bodo izpadli iz parlamenta. V tem primeru bi tudi velik del nevladnega sektorja izgubil svojega mecena v parlamentu, zato ne preseneča, da se je vnovič aktivirala Nika Kovačsicer tesno povezana z miljejem te skrajne stranke. Referendum je že razglasila za “referendum o kraji denarja” in “laganju navadnim ljudem”, s prstom pa pokazala na Svobodo in opozicijsko SDS.

Modus operandu poskusa očrnitve obeh strank pa se je nazadnje nadaljeval tudi na RTV Slovenija, v Tarči pod vodstvom Erike Žnidaršič, ki je do nedavnega oddajo korektno vodila. Sicer gre spomniti, da je javna TV že mesece pod močnim vplivom skrajne Levice, kar sta potrdila dva nekdanja vidna RTV-jevca Rajko Gerič in Uroš Urbanija.

Šefica Levice Asta Vrečko, je močno vplivala na delovanje javnega zavoda RTVS. (Foto: Bobo)

Vrečko je histerično protestirala za “depolitizacijo” RTV
Spomnimo, da je v eni od zadnjih Tarč šefica Levice Asta Vrečko zaradi neprijetnih vprašanj Žnidaršičeve skoraj izgubila živce, naknadno pa naj bi klicala predsednika sveta RTV Gorana Forbicija, češ da to ni nobeno novinarstvo. Spomnimo, da je Vrečko v preteklosti javno, skupaj z levimi novinarskimi aktivisti histerično protestirala za “depolitizacijo” javnega zavoda.

Je Žnidaršičeva klonila pod zakulisnimi pritiski Levice?
Prav tako je nad vodstvo RTV pošiljala inšpekcijo, ko je RTV poročal o protestu upokojencev. Spomnimo še na tesno zlizanost zakulisne aktivistke Levice Nike Kovač in sedanjega vodstva RTV Slovenija (Forbicija). V javnosti so se pojavili jasni indici, da skuša Kovačeva prikrito vplivati na poročanje javnega zavoda, kar denimo nakazuje sestankovanje s Forbicijem.

Predsednik Programskega sveta RTV Goran Forbici na kosilu z nevladnico Niko Kovač. Račun ste plačali davkoplačevalci. (Foto: X)

“Vosovska” akcija za ohranitev poslanskih stolčkov 
Zadnjo aktivacijo Kovačeve okoli referenduma Jek 2, lahko razumemo prav v kontekstu boja za poslanske stolčke Levice na naslednjih parlamentarnih volitvah, bodisi rednih, bodisi predčasnih. Posnetki pogovorov med poslanci koalicije in opozicije so bili objavljeni v zadnji Tarči, nanašali pa so se na to, kako zagotoviti izvedbo projekta Jek 2. Spomnimo, da gre za posvetovalni referendum, ki ni zavezujoč.

Mahnič s prstom kaže na Tašnerja Vatovca
MMC: “Tarča je razkrila skrivne tonske posnetke dogovarjanja politikov o hkratnem sprejetju resolucije o jedrski energiji in referendumu o JEK-u 2. Izvedba posvetovalnega referenduma o vsebini, ki je že sprejeta v resoluciji, bi bila lahko protizakonita.” V zadevi pa so kriminalisti NPU-ja včeraj obiskali javni zavod, neformalno zaradi nezakonitega snemanja sestanka.

Nika Kovač in Luka Mesec v družbi Združene levice (vir: Twitter)

Obisk je sicer sledil, tokrat skrajno pristranski oddaji Tarča, ki je skušala zastrašiti ljudi z jedrsko energijo, ne pa je pokazati kot nekaj nujnega za energetsko samozadostnost Slovenije. Posnetki se sicer nanašajo na pogovor med poslanci v DZ-ju 11. aprila. Poslanec SDS Žan Mahnič pa je v zvezi s prisluhi s prstom že pomignil proti poslancu Levice Mateju Tašnerju Vatovcu in se vprašal, ali ga je policija zaradi prisluhov na sestanku že obiskala.

Jelinčič je podal kazensko ovadbo
Tašner Vatovec pa je odvrnil, da njena na tistem sestanku ni bilo. Znano je, da je šed zunajparlamentarne stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zaradi neupravičenega zvočnega snemanja zaprtega sestanka podal kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, so sporočili iz dotične stranke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine