12.1 C
Ljubljana
četrtek, 17 oktobra, 2024

Hišna preiskava na Goriškem: 49-letnica služila s heroinom in metamfetaminom

Piše: C.R.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica (PPIU Nova Gorica) so v začetku tega meseca oz. 1. oktobra 2024 v popoldanskem času, v Novi Gorici 37- letni državljanki Italije zaradi suma storitve prekrška in kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami zasegli manjšo količino snovi, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo – heroin.

Policisti so v postopku ugotovili, da je 37-letna državljanka Italije prepovedano drogo pred tem nabavila pri 49-letni državljanki Slovenije, ki neprijavljeno prebiva na Goriškem. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja s strani slovenske državljanke so policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je v nadaljevanju usmerjalo predkazenski postopek in je dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici predlagalo izdajo odredbe za hišno in osebno preiskavo.

Tako so policisti PPIU Nova Gorica v ponedeljek, 14. oktobra 2024, izsledili 49-letno osumljenko in na podlagi odredbe dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na naslovu, kjer prebiva, izvedli osebno in hišno preiskavo. Pri preiskavah so ji zasegli manjši količini snovi, za kateri  se sumi, da gre za prepovedani drogi heroin in metamfetamin.

foto: PPIU Nova Gorica

Zoper 49-letnico bodo policisti PPIU Nova Gorica podali kazenski ovadbi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika). Osumljenka je bila na Okrožnem sodišču v Novi Gorici v letošnjem letu že pravnomočno obsojena za istovrstno kaznivo dejanje.

Prepovedana droga metamfetamin ima značilno obliko belih kristalastih delcev. Navedena droga povzroča hudo odvisnost in pušča hude posledice na zdravju uživalcev, značilno pa je tudi, da uporaba povzroča nespečnost ter nepredvidljivo in tudi agresivno obnašanje ali reakcije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine