12.6 C
Ljubljana
četrtek, 17 oktobra, 2024

Vlomil v vozilo in ukradel akumulator

Piše: C. R.

Danes ob šestih zjutraj so v občini Ajdovščina v Podkraju policisti obravnavali vlom v avtomobile na parkirišču ene od stanovanjskih hiš.

Na parkirišču so bili parkirani trije avtomobili, nepridiprav pa je iz prvega vozila, ki naj bi bilo odklenjeno, ukradel dokumente samega vozila, iz drugega, prav tako odklenjenega avta ni vzel ničesar, je pa vlomil v tretji avtomobil tako, da je razbil steklo. Ker očitno ni bil zadovoljen z morebitnim plenom iz notranjosti avtomobila, je odprl pokrov in ukradel akumulator.

Zaradi neljubega dogodka je PU Nova Gorica dala javnosti nekaj preventivnih nasvetov:

»Tudi tokrat občane in občanke s ciljem preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da upoštevajo osnovne zaščitne ukrepe in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine