11.2 C
Ljubljana
četrtek, 17 oktobra, 2024

(PISMO BRALKE) Pismo – de facto – stalinistični vladi dr. Roberta Goloba

Piše: Frančiška Buttolo

Ne, tega pisma vam ne pišem zato, ker bi bila morda jezna zaradi dela vaše vlade,   ki v resnici to sploh ni. Je čisto navadna – že prav nespodobno – nesposobna  druščina prefriganih  lumpov in sleparjev.

Pa vam vendar ne pišem predvsem iz jeze nad vso škodo, ki jo povzročate naši prelepi državi, na sončni strani Alp, in veliki večini njenih nadarjenih, pridnih in poštenih državljanov,  s to vašo  skrajno levičarsko vladno  druščino, temveč predvsem zato vam pišem, ker nas je – slovenske državljane –  pred vami strah, dr. Golob. Strah nas je, še posebno starejše, ki smo desetletja živeli v Titovi Jugoslaviji, da spet živimo v “prvi petletki” po koncu druge svetovne vojne. Pred nekaj dnevi smo namreč v največjem slovenskem časniku, tudi na spletu, lahko  prebrali članek s temle naslovom: “Na rokah nekdanjega sodnika so zaškrtalo lisice.” (Delo,  10. okt., 2024).

Ne le iz dneva v dan, tudi že iz ure v uro, celo iz nekaterih levih medijev, v Sloveniji prejemamo  sporočila o vse pogostejših kršitvah človekovih pravic in svoboščin v Sloveniji. V  e n e m   s a m e m   d n e v u  smo pred nedavnim  v medijih lahko brali in  poslušali

1) Seznanjeni smo bili, da je neka visoka policijska uradnica tožila predsednika vlade dr. Roberta Goloba, ker ji je v času,  ko je bila še ministrica za notranje zadeve, naročil čistko janšistov na policiji;

2) Izvedeli smo, da so s protiustavno cenzuro najboljšemu novinarju na RTS prepovedali intervju z neko katoliško aktivistko proti splavu, kljub temu, da so s to prepovedjo kršili ustavno zagotovljeno versko svobodo v Sloveniji. Marsikomu  se zdi, kot da bi bilo njihovo geslo očistimo televizijo kristjanov, zelo podobno tistemu, da je potrebno policijo in televizijo očistiti “janšistov”. Torej se v Sloveniji pod vlado dr. Goloba pojavljajo čistke.

3) Brali in poslušali smo,  da so uglednega sodnika, predvsem zato,  ker se je pred časom uprl – de facto  –  montiranemu procesu proti nekemu znanstveniku, vklenjenega pripeljali na neko sodišče, in da ga zato čaka doživljenjsko preganjanje s strani slovenske leve politike .(Procesi proti temu sodniku  spominja na doživljenjsko  maščevanje komunističnega vrha znani političarki  Angeli Vode –  samo zato, ker se je leta 1939 slovenskim komunistom uprla zaradi njihove podpore   paktu Hitler Stalin.)

Morda  je vsaj nekaj možnosti, da bo skrajno levo sodstvo v Sloveniji kolikor toliko strpno obravnavalo policijsko prijavo zaradi zlorabe položaja predsednika vlade, da bi iz policije nagnali vse janšiste, in da bo katoliška aktivistka končno le imela pogovor na RTS,  pa za upornega sodnika gotovo ni niti najmanjše možnosti, da ga bodo prenehali preganjati, zato, ker je razkril vrhunsko sramoto slovenskega vrha pravne oblasti  Tako, kot je Angela Vode razkrila vrhunski, najbolj zavrženi stalinistični  kriminalni v  samem slovenskem partijskem  vrhu.

Zakaj pa so sodnika pripeljali  vklenjenega? Zato, da so se – kot svojčas izprijeni Titovi udbovski pravniki  – sedanji slovenski sodniki in tožilci lahko naslajali  nad trpljenjem  svojega kolega,  v bistvu s poniževanjem poštenega človeka? To zavrženo naslajanje, ne samo zapiranje, je bilo namreč za Titove pravnike po vojni glavna odlika, glavni pravniški posladek zvestih  izvajalcev montiranih procesov.  To, da so se pravniške barabe izživljale nad poštenimi ljudmi, žrtvami komunistične revolucije, to je bilo glavno.  Tisoči spominskih zapisov pričajo o tem.

Povsem stalinistično je tudi to, o, da je najbolj uglednemu  novinarju na nacionalni televiziji neka politična aktivistka, ena od številnih na RTS, kjer je politični aktivizem predpogoj za vsakršno boljše delovno mesto (veliko bolj kot strokovno znanje), prepovedala intervju z neko krščansko aktivistko proti splavu, ker se z njo ne strinja. Spoštovana gospa aktivistka s televizije, tudi sama se s to – močno  katoliško usmerjeno – aktivistko proti splavu v marsičem ne strinjam, ampak to je pač moje mnenje. Prepovedala pa ji nikoli ne bi intervjuja, če bi bila jaz na vašem mestu  na RTS, ker to ni v skladu s človekovo pravico do svobode veroizpovedi. In to se je zgodilo prav na tisti televiziji, na kateri smo pred kakima dvema letoma gledali neko gospo iz ene od sosednjih držav, ki je prosila za splav v Sloveniji – kot smo lahko slišali – že  skoraj v petem mesecu nosečnosti. Menda tega splava tudi pri nas niso hoteli opraviti. Zato je zelo čudno, da samo ena stran, skrajna levica, lahko vse pove o svojih vrednotah na RTS , tudi nekaterih  komunistično totalitarnih, desnica pa se že kar avtomatično ne sme prikazati na ekranih. Ampak s  takšnim dejstvom, kot je prepoved pogovora s krščansko aktivistko proti splavu zato, ker se vsi na RTS z njo ne strinjajo, si televizijci sami delajo prav fašistični grdo  reklamo za svoje neprofesionalno delo.

Prav zato je potrebno javno podpreti pogumno odločitev uglednega novinarja na RTS, ki se je odločil za pogovor z aktivistko proti splavu,  za pogovor  s krščansko aktivistko. Nujno moramo podpreti celo vrsto ljudi, ki jim vse bolj grozi trpinčenje levih  oblastnikov, celo z odvzemom  prostosti zaradi ponovne uvedbe  montiranih procesov, čistk in kratenja pravic do svobode veroizpovedi. Zato, ker očitno vse bolj -; ponovno –  tonemo v levi totalitarizem, ki je skrit čakal v podzemlju, kot s kugo okužene podgane med plovbo skrite čakajo v podpalubjih ladij, nato pa planejo na svobodo  v prvem  pristanišču, v katerem se ladja ustavil, in ga smrtno okužijo.  V resnici se na takšen način izvajajo in uveljavljajo krvave revolucije in njihovih revolucionarjev, pri nas npr.  med drugo dvetovno vojno in po njej, vse do osamosvojitve Slovenije 199,  in  tudi potem, še danes.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine