13.1 C
Ljubljana
sreda, 16 oktobra, 2024

Škandalozno! Polona Fijavž cenzurirala Jožeta Možino

Piše: Moja Dolenjska

Koordinatorica Pohoda za življenje Urša Cankar Soares bi morala biti gostja oddaje Intervju na TV Slovenija, ki jo vodi znani novinar Jože Možina, a se to očitno ne bo zgodilo. Oddajo je namreč prepovedala odgovorna urednica Polona Fijavž, je na omrežju X sporočila Urša Cankar Soares.

Trije dobro organizirani in dobro obiskani Pohodi za življenje v Kopru, Mariboru in Ljubljani so septembra in oktobra odmevali v javnem prostoru. Zato bi vsekakor bilo upravičeno, da bi TV Slovenija naredila intervju s koordinatorico Pohoda za življenje Uršo Cankar Soares. Oddajo bi morali snemati 16. oktobra, a je Možina le en dan prej Cankar Soaresovi sporočil, da intervjuja ne bo, ker ga ne dovoli Fijavževa.

“Jutri naj bi snemala Intervju na RTV, z gospodom dr. Jožetom Možino. Danes pa pride sporočilo, da odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Polona Fijavž ne dovoli snemanja. Cenzura našega dela sicer ni nič novega na RTV. Česa se ‘javna TV’ tako boji, da se gre tako diskriminacijo?” je Cankar Soaresova zapisala na omrežju X.

Možina je sicer po poročanju tednika Družina vztrajal, da do načrtovanega pogovora pride, “ker iz profesionalnih razlogov ne moremo pristati, sploh na javnem mediju ne, da je kdorkoli vnaprej izključen”. Posebej, ker je TV Slovenija po njegovih navedbah gostila druge aktiviste leve provenience. A za zdaj Možina, kot kaže, ni bil uspešen.

“Depolitizirana” RTV tako še naprej zapira javno razpravo za stališča, ki niso stališča leve politike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine