11.9 C
Ljubljana
sreda, 16 oktobra, 2024

Bakromobil konec tedna obiskal Stražo, ob tem je izginilo za 5000 evrov bakra

Piše: Moja Dolenjska

Praktično ne mine teden, da ne bi bil kje na območju jugovzhodne Slovenije na delu bakromobil, kakor ljudje imenujejo kombije, s katerimi posamezni Romi kradejo in v odkup vozijo baker. Pretekli konec tedna se je bakromobil mudil V Straži.

Med četrtkom in petkom je namreč v Straži nekdo vlomil v prostore podjetja ter ukradel bakreno pločevino in električne vodnike. Z vlomom in tatvino je podjetju povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Med sredo in četrtkom je na območju Drganjih sel v občini Straža neznanec vlomil v zidanico ter ukradel keramični kamin in dimniško tuljavo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za več kot 3000 evrov.

V Šmarjeti je v petek, med 19. in 20. uro, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v hišo ter ukradel denar in dve bančni knjižici. Z vlomom in tatvino je povzročil za 3000 evrov škode.

Na Cankarjevi ulici v Novem mestu pa je v nedeljo nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine