11.9 C
Ljubljana
sreda, 16 oktobra, 2024

V Italiji prišlo do posilstva desetletnice v migrantskem centru, deklica zanosila in imela splav

Piše: A. S.

V Italiji je prišlo do grozljivega migrantskega zločina. Prosilec za azil iz Bangladeša se je znašel v priporu, ker je obtožen posilstva desetletnice, ki naj bi tudi zanosila.

28-letni migrant je deklico, prav tako prosilko za azil, napadel in spolno zlorabil v mestu San Colombano di Collio, ki se nahaja v pokrajini Brescia. Oba sta prebivala v tamkajšnjem sprejemnem migrantskem centru. Oblasti so izvedele za napad v začetku oktobra, ko je mati deklice opazila pri slednji drastične spremembe v obnašanju. Posiljevalec naj bi se z obema sicer spoprijateljil med prebivanjem v centru, kjer prebiva približno 20 migrantov.

S pomočjo osebja v centru je bilo ugotovljeno, da so se pri desetletnici pojavile spremembe v počutju in obnašanju, ker je noseča. Bangladeški migrant je bil hitro aretiran in premeščen v pripor, žrtev pa je bila skupaj z mamo premeščena na zaščiteno lokacijo, kjer je deležna pomoči psihologov. Po napadu je namreč splavila.

Leta 2015 so sicer domačini omenjenega kraja protestirali proti nastanitvi migrantov v bivši hotel Il Cacciatore. Kljub temu so takrat lokalne oblasti dale zeleno luč za prihod migrantov.  Medtem, ko nekateri prebivalci kraja danes pravijo, da sicer z migranti ni težav, pa županja Mirella Zanini trdi, da se migranti, ki prebivajo v centru, niso integrirali ter da številne ljudi motijo skupine mladih tujcev, ki se potikajo po mestu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine