11.6 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

V tiskani izdaji Demokracije preberite: Na srečanju podpornikov Nova24TV in Demokracije več tisoč ljudi

Piše: Petra Janša

Peto srečanje podpornic in podpornikov Nova24TV, Prve TV in Demokracije je minulo soboto potekalo na Gorenjskem, v središču Naklega, v prireditvenem šotoru ob občinski stavbi. Na sporedu je bil bogat program z veliko glasbe in plesa.

V Naklem se je zbralo več tisoč podpornic in podpornikov televizije Nova24TV, Prve TV in Demokracije. Srečanje se je začelo s petjem slovenske himne in z blagoslovom, ki ga je zbranim podelil župnik župnije Naklo Janez Zupanc. Navzoče je pozdravil tudi župan občine Naklo Ivan Meglič ter v svojem nagovoru opisal razvoj in uspehe te gorenjske občine. V kulturno-glasbenem programu smo lahko poslušali Moški pevski zbor Triglav Duplje, Duo Pulzz, Zorano Cilenšek in seveda vsem znane Originalne Štajerce pod vodstvom  Jerneja Brileja, nastopili pa so tudi plesalci Folklorne skupine Naklo.

Tomašič: Iskrena hvala!

Izjemno dobro obiskano prireditev je povezoval Aleksander Rant, voditelj oddaj Aktualno in Intervju ter odgovorni urednik informativnega programa Nova24TV. V nagovoru se je med drugim zahvalil vsem, ki podpirajo edinstveni medijski projekt. »Iskrena hvala, da nas podpirate in nam omogočate nadaljevati naše poslanstvo. V teh težkih časih, ki z vsakim dnem postajajo še težji, je še toliko bolj pomembno, da vztrajamo. Brez vas nam ne bi uspelo,« pa je v nagovoru dejal prvi mož Nova24TV, voditelj priljubljene oddaje Kdo vam laže? in nosilec Guinnessovega svetovnega rekorda Boris Tomašič. »Obljubljamo vam, da bomo s svojim delom nadaljevali. V vaše domove bomo še naprej prinašali resnico, ki je danes zelo ogrožena. Prav je, da se tudi spoznamo, pogovorimo in skupaj poveselimo,« je dodal in napovedal zanimiv kulturno-glasbeni program. Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo in jedačo – vsak obiskovalec je lahko pokusil kranjsko klobaso Celjskih mesnin.

Globok poklon podpornikom

Jože Biščak, namestnik urednika Demokracije in voditelj oddaje Večer v kavarni Hayek na Nova24TV, je v govoru spomnil, da je pred dvema letoma (četrt leta po volitvah) na srečanju v Poljanski dolini dejal, da se nad našo državo zbirajo temni in nevihtni oblaki. »Žal se nisem zmotil. Danes ugotavljam, da smo sredi nevihte – tako uničujoča je Golobova vlada. Veste, ko na ulici srečaš popolnoma neznane ljudi, ki te ustavijo in povedo, da jih skrbi za svoje otroke in vnuke, ne samo, kako bodo živeli, vprašajo me, ali bodo sploh preživeli, v tistem trenutku ti ne more biti vseeno, ne moreš teh besed vreči čez rame in odkorakati naprej, kot da se ni nič zgodilo. Imajo prav. Tudi sam občutim to na svoji koži, občutijo vsi na Nova24TV in Demokraciji. Gonja proti medijem, ki jih vi podpirate, se samo še stopnjuje,« je dejal. Nato je naštel, kaj vse smo pod to vlado že doživeli: pomanjkanje zdravil, vrste pred upravnimi enotami, vrste otrok pred avtobusi, vrste starejših pred domovi, vrste za osebnega zdravnika itn. »Kaj se mora še zgoditi, da se upremo? Ali takrat, ko bomo stali v vrstah za krompir in kruh, ko bomo v hiše spet vgrajevali peči na trda goriva, ko bo počila Jankovićeva kanalizacija in bomo stali v vrstah za vodo?« se je vprašal in poudaril, da je življenje vsak dan dražje, vlada pa nas prepričuje, da ni. »Dobesedno nas želijo oropati življenja. Ampak vi vedno znova pridete na naša srečanja in po svojih močeh darujete, da lahko sploh delujemo. Zato globok poklon vam. In še enkrat hvala.«

Celoten članek si lahko preberete v tiskani izdaji Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine