12.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 oktobra, 2024

Dali so si duška s petardami, sledilo je tole …

Piše: C. R. 

Možje v modrem so morali minuli konec tedna miriti razgreto mladino v Kopru, saj so se očitno tako dolgočasili, da so morali uporabiti petarde. 

V petek okoli 20. ure so na območju Bonifike zaznali več pokov petard, prišle so tudi prijave, da mladostniki divjajo s skuterji. V skladu z določili 40. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so opravili postopek ugotavljanja identitete s petimi mladoletniki. V nadaljevanju so izsledili še 18-letnika s skuterjem, kateremu so v postopku zasegli 39 pirotehničnih izdelkov – petard Double Pirat, katerih glavni učinek je pok. Uvedli so postopek o prekršku zaradi kršitve določil 1. odstavka 48. člena Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

V soboto zvečer, okoli 21.30 ure, so prav tako na območju Bonifike ponovno zaznali več pokov petard. Neposredno so zaznali tudi mladoletnika, ki je odvrgel petardo. V postopku je bilo 15-letniku zaseženih še devet pirotehničnih izdelkov – petard, katerih glavni učinek je pok. Zoper mladoletnika bo zaradi kršitve določil 1. odstavka 48. člena Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podan obdožilni predlog na Okrajno sodišče v Kopru, oddelek za prekrške. Obveščeni so bili starši.

Zoper mladostnika, ki je odvrgel petardo v smetnjak za papir (in s tem povzročil požar, ki so ga policisti pogasili sami z gasilnim aparatom) pa bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari (po 1. odstavku 220. člena Kazenskega zakonika).  Opravljen je bil tudi postopek ugotavljanja identitete s štirimi osebami. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine