14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 oktobra, 2024

(PISMO BRALKE) Pismo dr. Danilu Türku

Piše: Frančiška Buttolo

Rada bi napisala “Spoštovani gospod dr. Danilo Türk”, pa mi srce ne da. Če sem prav razumela medijska poročila o vaši skrbi za palestinske otroke, ste, kot vse kaže,  UKC Ljubljana spremenili v enega od Hesbolahovih terorističnih štabov. Nič več in nič manj. Zadnjo vojno na Bližnjem Vzhodu je – s skrajno barbarskim pokolom, dr. Danilo Türk”, začela elitna  svetovna teroristična organizacija HAMAS, ki jo imamo zdaj tudi v Sloveniji.

Tukaj so, slovenski so. Čisti slovenski zunanjepolitični in finančni, notranjepolitični STROŠEK. Strošek, ki ga moramo plačevati iz  slovenske  zdravstvene blagajne. Pa kdo, za vraga,  vam je to dovolil?!

Mi, v Sloveniji blagostanja, mar ne, pa zbiramo zamaške in papir  v smeteh po kleteh, pa prosjačimo uboge upokojence in slabo plačane delavce po vsej Sloveniji, naj darujejo,  kolikor morejo, ker država niti s prstom ne migne, za rešitev številnih  mladih slovenskih državljanov, naših milih ljubljenih otrok, ki nam  – mali siromački – umirajo pred očmi.

Si sedanja slovenska politika, ki se šopiri na oblasti, gospod dr. Robert Golob, zatiska oči pred tragedijami staršev in bližnjih, ki jim umirajo njihova, NJIHOVA  lastna življenja in srca? Morda, pravim morda, je bila svetla lučka v tej temi sovraštva sedanje vlade do hudo bolnih slovenskih otrok prva dama Slovenije, mag. Tina Gaber, ki prosi vse v Sloveniji  naj ji pošljejo naslove otrok s posebnimi boleznimi. Niti tega seznama nimamo! Pa kakšen človek je sploh ministrica za zdravje? Kot da je gospa Gaber še edina kolikor toliko normalno čuteča  v levi slovenski politični eliti.  Gorje pa svetu, če bi  – ne daj Bog – vodil OZN    dr. Danilo Türk! Podeseteril bi trpljenje vseh vrst.

Dr. Danilo Türk,  kaj bomo zdaj,  če bodo nasprotniki palestinske teroristične zunanje politike zaostrili nadzor nad UKC? Bomo izključili jedrsko elektrarno in odkrito stopili še bolj v bran teroristični palestinski oziroma Hamasovi zunanji  politiki? Tudi politiki OZN. Nehajte  prosim, še naprej v kakršnikoli obliki narobe podpirati to hudo kontroverzno organizacijo. Nikomur ni več v čast njeno zavoženo politično delovanje. Eno samo rušenje svetovnega miru je še.

Je to vaš cilj, dr. Danilo Türk,   vaš cilj, pri skupnem slovenskem partijskem  krpanju  starega komunizma v smeri nove leve koalicije predsednikov strank dr. Vladimirja Prebiliča, dr. Anžeta Logarja,  mag. Mateja Tonina  in morda nove predsednice Svobode mag. Urške Klakočar  Zupančič, kot – brez najmanjše sramote ali predsodkov – prerokujejo razne ninamedijske ankete iz podzemskih  delavnic Kučanovega partijskega klana?

Kaj se pa v tej – slovenski – državi gredo, ti naši grozljivo zabiti in še požrešni kvazi politiki, s smetišča Titove Jugoslavije? Pa pri tolikšnem številu vrhunskih predstavnikov slovenskih strokovnjakov in znanstvenikov, umetnikov, podjetnikov, športnikov,  filozofov, teologov itn.  Ne dovolimo, za božjo voljo, tem šarlatanom okoli  Kučana in Jankovića, da Sloveniji in Slovencem  pišejo  poslednjo sodbo!! Pa naj jim nekaj pametnih mož in žena, ki jih v Sloveniji  ni malo, enkrat že pove, kar jim gre. Za začetek predvsem nekaj podobnega, kar je dr. Alice Weidel, sovoditeljica nemške AfD, povedala semaforski  vladi dr. Scholza: “Odrešite državo sedanje koalicije!”  Da, dr. Robert Golob, odrešite Slovenijo svoje koalicije  in takoj odstopite, ker ste navadna lutka Kučanovih stalinistov. Enako velja za predsednico države, gospo Natašo Pirc Musar, čeprav ji je prav Kučan najbolj  pomagal do predsedniškega položaja. Ali pa recita – oba – NE Kučanovem klanu. Ker je že blizu temu,  da bo sesul UKC Ljubljana in JEK.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine