11.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 oktobra, 2024

Je šlo pri odvzemu krav družini Možgan za dogovorjeno akcijo s politiko?

Piše: Moja Dolenjska

Nezakonit odvzem živine družini Možgan iz okolice Krškega so pod drobnogled vzeli novomeški kriminalisti. Ti so na območju Novega mesta in Ljubljane v sredo opravili štiri hišne preiskave, njihova glavna tarča pa naj bi bila veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic, je poročal portal 24ur.

“V hišnih preiskavah, ki so se izvajale v zasebnih in poslovnih prostorih, so zbirali obvestila in iskali dokaze zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevestno delo v službi, ponareditev ali uničenje poslovnih listin in zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic,” so sporočili z novomeške policijske uprave.

Glavna tarča preiskave je neuradno Štigličeva. Ob tem odvetnik družine Možgan Franci Matoz ocenjuje, da je šlo za dogovorjeno akcijo s politiko. “Insinuiralo je na to, da je to inšpektorica storila zaradi tega, da bi pridobila položaj direktorice na Upravi za varno hrano,” je dejal.

Matoz je prepričan, da je v odvzem vpletena tudi vladajoča politika. “Elektronsko sporočilo, ki je bilo s strani prijaviteljice takrat poslano tudi poslankam in izvenzakonski partnerici premierja, je kazalo na to, da je šlo za uigrano akcijo zaradi sprejema novega zakona,” njegove besede povzema portal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine