11.4 C
Ljubljana
nedelja, 13 oktobra, 2024

Takole se “depolitizirani” novinarji izražajo o novinarskih kolegih

Piše: Nova24tv.si

Javnosti nepoznana novinarka RTV se je postavila na ogled. In slavo dosegla ne zaradi izjemnega novinarskega prispevka, temveč zaradi polemiko s svojim novinarskim kolegom Nejcem Krevsem. Med drugim mu je očitala, da “puši k… Izraelu”. 

Novinarka RTV Slovenija Anja Karović Guzelj se je po družabnih omrežjih naravnost neokusno spravila na novinarja Nejca Krevsa, ki se je moral v sklopu kadrovskega cunamija na RTVS, ki ga je prinesla vladna “depolitizacija”, posloviti z mesta voditelja TV Dnevnika. Čeprav je bil video izbrisan, je slednji še vedno dostopen na družabnem omrežju X.

“Zakaj se lažeš? Nejc, kolega novinar, zakaj si v random tunelu in se lažeš, da je to Hamasov tunel? Propagiraš, kaj bi bil osnovni namen tunelov pod Gazo, in se lažeš, da je Izrael preprečil napad, ki ga ni preprečil. Mislim, upam, da so ti plačali, da je pač nekdo pobral tvoj kontakt, ko si bil na obisku v Izraelu, so ti ponudili nekaj keša in si ti rekel ja, ker v nasprotnem primeru je samo jadno, da pušiš k… Izraelu,” je Karović Guzeljeva na posnetku dejala na Krevsov račun. Nato pa jo je med drugim poleg tega, ali je morebiti plačan, zanimalo, če je morda “eden od tistih čudakov, ki so na ta način religiozni, da je bolj pomembno, da random samooklicani beli ljudje, ki so se poimenovali Izrael, zbombardirajo dovolj ljudi in bo potem Jezus prišel, nekaj“. Nato je sledil novinarkin smeh.

 

Da je teroristična organizacija Hamas pod Gazo zgradila preplet podzemnih rovov, ki jih s pridom uporabljajo za namene vojskovanja, v njih pa borci skrivajo tudi svoje zaloge orožja, je znano že kar nekaj časa. A pred tem dejstvom in dejstvom, da Hamasovci civiliste uporabljajo kot živ ščit, si seveda zatiskajo oči propalestinski aktivisti, za katere se očitno najde vse več mesta na javni RTV Slovenija, ki jo s plačevanjem obveznega RTV prispevka financirajo slovenska gospodinjstva.

Sledil je plaz kritik
“Mene je groza. Sploh, če je podobnih, ki na RTV ustvarjajo novice, več … Za zjokat.”; “A to je novinarka?????? Nekulturna, popolna odsotnost inteligence, nezmožnost sestaviti normalen stavek, neznanje, sovraštvo, insinuacije … Katastrofa!”; “Ko politična aktivistka, ki se ima za novinarko, razgali vso bedo RTV-ja! In to vse mi plačamo!”; “Kako primitivno …”; “Novinarka?? Skrajno primitivno. Če na RTV, bi morala naslednji dan priti samo še po odpoved,” so le nekateri primeri kritičnih komentarjev, ki so se usuli pod omenjenim posnetkom.

Pred tem delala na Radiu Študent
Karović Guzeljeva, ki, sodeč po fotografiji, ki se je pojavila na družabnih omrežjih, uživa v bližini rdeče zvezde, je doslej delala za Radio Študent, honorarno pa za oddaji, namenjeni pripadnikom etničnih skupnosti s prostora bivše Jugoslavije, “Sami naši” in “NaGlas!”, razkriva Požareport. Slednji ravno tako navaja, da jo je možno zaslediti “med propalestinskimi aktivisti, ki so po izraelskem povračilnem vdoru v Gazo kakor zasedli ljubljanski FDV”. Sedaj, ko so na oblasti “depolitizirani”, pa se je očitno mesto na javni RTVS našlo tudi za Karović Guzeljevo, konkretneje v zunanjepolitični redakciji informativnega programa TV Slovenija. “Medtem pa naši viri na RTV zelo resno opozarjajo, češ, to je le vrh ledene gore, mi tonemo vse globlje …,” še opozarja prej omenjeni portal.

Bo takšno obnašanje, kjer ni prostora za resni profesionalizem, postala nova realnost? Ne pozabimo namreč, da je Domovina ne dolgo nazaj pisala, kako klavrno se je končalo iskanje novih pridobitev v informativnemu programu javne RTVS. Namesto izkušenih novinarjev so se namreč po njihovo prijavili “nekateri politični aktivisti Levice z Radia Študent in Mladine”. Da je temu tako, pa se po eni strani ni moč čuditi, saj so z novinarji, ki (kot kaže) niso bili dovolj “naši”, po “depolitizaciji” obračunali na res nespoštljiv način ali z odstranitvijo iz oddaj, nekaterim so celo onemogočili dostop do osebnih stvari, jih dali na čakanje, jim vidno znižali plačo ali pa jih celo odpustili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine