19.1 C
Ljubljana
sreda, 9 oktobra, 2024

(VIDEO) Bizarno: poslanec Svobode zahteva, da ga naslavljajo z “doktor”

Piše: Moja Dolenjska

Poslanec Svobode Martin Premk je očitno prepričan, da ga kolegi v parlamentu premalo cenijo. Zato od njih zahteva, da ga namesto z nazivom “gospod” naslavljajo z nazivom “doktor”. “Nobena raven izobrazbe ne more nadomestiti kmečke pameti,” pa mu odgovarja poslanec Aleksander Reberšek.

Očitno nekoliko naduti poslanec Svobode, po izobrazbi doktor sodobne zgodovine, se je ob naslavljanje s strani drugih poslancev prvič obregnil na seji državnega zbora, ko ga je zmotilo, da ga je poslanec Jožef Horvat iz NSi naslovil z “gospod Premk”. “Jaz sem doktor Premk, ne gospod Premk,” je zahteval.

Drugič ga je naslavljanje zmotilo na enem od odborov DZ, ko ga je poslanec Zvonko Černač iz SDS naslovil po priimku. “Moj postopkovni predlog je, da se držimo zakona o znanstvenih nazivih. Tukaj smo službeno in prosim, da se me naziva z doktor Premk, ne s Premk,” je zahteval.

Poslancu je na istem odboru iskrivo odgovoril poslanec NSi Aleksander Reberšek. “Zdrava kmečka pamet lahko nadomesti vsako raven izobrazbe, nobena raven izobrazbe pa ne more nadomestiti zdrave kmečke pameti,” je dejal Premku, ki je očitno pozabil, da je v parlamentu zgolj eden med 90 enakimi.

Posnetek si je mogoče ogledati tukaj.

Na razburjanje Premka se je na omrežju X odzval tudi kandidat SDS za poslanca na zadnjih volitvah v DZ Davorin Kopše. “Ta izpad režimskega zgodovinarja Premka dokazuje, da akademski nazivi ne spadajo v DZ. Pokazalo se je namreč, da želijo biti poslanci s temi nazivi bolj spoštovani od drugih. In to ravno tisti, ki si tega po vsebini ne zaslužijo. Predlagam določilo v poslovniku, da se v DZ ne uporablja znanstvenih in drugih nazivov razen splošnih,” je zapisal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine