15.7 C
Ljubljana
sreda, 9 oktobra, 2024

Gorenjska banka z novo pobudo za trajnost in pomoč lokalnim skupnostim

Piše: Mariborinfo, C. R.

80.000 evrov za izboljšanje kakovosti življenja v lokalnem okolju

Gorenjska banka je predstavila donatorski projekt Srce za velike zgodbe, s katerim želi podpreti trajnostne pobude in projekte po vsej Sloveniji z donacijo v višini 80.000 evrov. Gre za del njihovega širšega ESG programa, ki poudarja odgovorno in trajnostno poslovanje. Zavezani so k ustvarjanju dolgoročne vrednosti za svoje komitente, zaposlene, lokalne skupnosti in širše okolje. S svojim delovanjem si prizadevajo za reševanje globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe in socialna neenakost, ter spodbujajo inovativne in trajnostne rešitve v lokalnem okolju. S svojimi ESG pobudami si prizadevajo za bolj zeleno in pravično prihodnost, hkrati pa poudarjajo odgovorno upravljanje naravnih virov, vključevanje družbene odgovornosti v svoje poslovne procese in transparentno delovanje.

Razpis za donacije je odprt do 31. oktobra 2024 in vabi k prijavi organizacije, ki delujejo na področjih socialne vključenosti, pomoči ranljivim skupinam, enakopravnosti, varstva okolja in trajnostnega razvoja. Sredstva bodo namenjena projektom, ki prispevajo k izboljšanju življenjskih pogojev v lokalnih skupnostih in h krepitvi varstva okolja. Gorenjska banka s tem projektom podpira trajnostne in enakopravne priložnosti ter nudi pomoč najbolj ranljivim članom družbe.

Podpora lokalnim skupnostim po vsej Sloveniji, s posebnimi priložnostmi tudi za Podravsko regijo

Srce za velike zgodbe nadgrajuje dolgoletno tradicijo Gorenjske banke v podpori lokalnim skupnostim. Donacije niso zgolj finančna pomoč, temveč odražajo zavezanost banke k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju, ki ju vključujejo v svoje poslovanje. S spodbujanjem inovativnih in trajnostno usmerjenih projektov banka aktivno prispeva k bolj vključujoči in trajnostni prihodnosti.

Predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak je ob začetku projekta poudaril: »Verjamemo, da je vsaka zgodba, ki spreminja življenja ljudi in okolja lokalnih skupnosti na bolje, lahko velika. S ciljno usmerjenimi donacijami in podporo pomembnim projektom ustvarjamo prijaznejše in bolj trajnostno naravnane lokalne skupnosti.«

Kako se prijaviti?

Prijave na razpis Srce za velike zgodbe potekajo preko spletne strani Gorenjske banke, kjer so na voljo vse informacije o pogojih in kriterijih za dodelitev sredstev. Izkoristite priložnost in prijavite svoj projekt ter prispevajte k boljši prihodnosti svoje skupnosti.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine