15.2 C
Ljubljana
sreda, 9 oktobra, 2024

(NOVO) Izšel je Demokracija Magazin: Afere levih vlad, ki mejijo na kriminal!

Piše: Nova24tv.si

Pri vaših trgovcih je mogoče kupiti novo posebno izdajo revije Demokracija, Demokracijo Magazin. Ker aferam te vlade ni in ni videti konca, čeprav še nismo niti slučajno na koncu mandata Golobove vlade, ampak sta minili dve leti in pol, najbrž ne preseneča tokratni naslov revije “Dosje – afere levih vlad”. 

Čeprav so “svobodnjaki” na čelu s premierjem Robertom Golobom obljubljali, kako bodo prinesli izboljšanje politične kulture na Slovenskem, sprejeli kopico reform, ker so polni idej, in prednost dali stroki, smo dobili vse prej kot to. Iz želje po golem maščevanju se je šlo najprej v izničenje tistega, kar je bilo dobro za ljudi, zašli so v divje kadrovanje, v obremenjevanje tistih, ki delajo in ustvarjajo, namesto reform pa smo dobili afere.

Ker je afer toliko, bi marsikdo rekel, da so te v času Golobove vlade postale pravcata normala. To marsikoga ne preseneča, saj je v svet politike stopila kopica ljudi, ki se mora politične obrti priučiti. Vse več strokovnjakov na svojih področjih se obenem zaveda, da če nisi poslušen, si kaj hitro vržen čez ramo, zato težko čudi, da je kadrovski bazen tako plitek, ko gre za iskanje članov vlade, ki so iz takih ali drugačnih razlogov že zapustili politični parket.

Ker je afer res toliko, da se mnogokrat zgodi, da zaradi nove afere ljudje pozabijo na prejšnjo, čeprav je prišlo do zavožene porabe davkoplačevalskega denarja, tokratna izdaja Demokracije Magazina podrobneje osvetljuje podrobnosti afer aktualne vlade. V samem uvodu se boste lahko spomnili, zakaj se je premierja prijel vzdevek “Afera na dveh nogah”, podrobneje seznanili z aferami Gibanja Svoboda in Socialnih demokratov, prav tako pa seveda tudi s škandali, aferami in nepravilnostmi stranke Levica.

Pozornost pa je namenjena tudi energetskim škandalom in aferam: spomniti se bo mogoče, kako je tranzicijska levica ves čas vladala s pomočjo afer ter na volitvah zmagovala na nepošten način. Poleg drugih zanimivih prispevkov in kolumn pa si boste lahko prebrali tudi zanimiva intervjuja s političnim analitikom Edvardom Kadičem in upokojenim profesorjem Univerze Maribor in nekdanjim ministrom dr. Andrejem Umkom.

Vabljeni k nakupu in branju, ker boste z Demokracijo Magazinom vedeli še več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine