11.9 C
Ljubljana
sreda, 2 oktobra, 2024

(BLIŽNJI VZHOD) Netanjahu: Iran bo plačal; Slovenji direktor CIE neuradno navil “navil ušesa” kot političnemu zelencu

Piše: Vančo K. Tegov

Na sestanku izraelskega varnostnega kabineta je premier Benjamin Netanjahu dejal, da lahko vsakdo, ki napade njegovo državo, pričakuje odgovor, potem ko je Iran izstrelil raketni napad na izraelsko ozemlje.

Teheran je v napadu, ki naj bi ga osebno ukazal vrhovni voditelj Islamske republike, ajatola Ali Hamenej, izstrelil okoli 200 raket. Napad se je končal brez žrtev, vendar je Netanjahu obljubil, da bo Teheran “plačal”.

Izrael bo poravnal račune z Iranom

Še prenekateri od tistih ki so na varnih lokacijah v Iranu in kje drugje, v kolikor jih tuzemska pamet ne bo srečala pravočasno, bo videla nebesa in sovjih obljubljenih »40 devic«.

Izraelski zračni prostor je zdaj odprt, potem ko je protizračna obramba prestregla večino raket. Tudi Irak je odprl svoje nebo za lete, a nebo nad Jordanijo ostaja zaprto.

Obsodba početja Irana

Številni svetovni voditelji so se odzvali na to, kar se je zgodilo. Ameriško zunanje ministrstvo je vse države na svetu pozvalo, naj se jim pridružijo pri obsodbi napada. Britanski premier Keir Starmer je dejal, da London stoji za Izraelom in da mora Iran ustaviti napade. Visoki predstavnik Evropske unije za zunanjo politiko Josep Borrell je dejal, da je v regiji potrebna takojšnja prekinitev ognja, saj obstaja nevarnost vstopa v nevaren krog napadov in maščevalnih napadov. Tudi španski premier Pedro Sanchez je pozval k koncu spirale nasilja in pozval k zadržanosti. Francoski premier Michel Barnier je razmere na Bližnjem vzhodu označil za izjemno resne. Nemška zunanja ministrica Analena Berbock je izdala ostro opozorilo Iranu, ko je dejala, da nevarna eskalacija vodi celotno regijo “še bolj v prepad”.

Kaj pa Slovenija?

V vsem tem resnem trenutku za svetovni mir in ravnovesje ter boju za ustavitev terorizma in podpornikov ter izvoznikov državnega terorizma se slovenska politika, posebej znanja spreminja v servilno, bedno in smešna v očeh svetovne javnosti, ko slišimo da slovenska zunanja ministrica ima odprto rdečo telefonsko linijo s tamkajšnjim zunanjim ministrom. Ob vsej sramoti, da rakete ki letijo proti Izraelu so podprte  z denarjem, ki je bil opran v Sloveniji preko državne NLB in to prav v času ko je vlado vodila stranka, ki jih pripada Tanja Fajon, slovenska zunanja ministrica in  krvava »perzijska« princesa.

Aja, pa še tole, včeraj je bil obisku direktor ameriške CIE, ki je slovenskemu kolegu Jošku Kadivniku neuradno »navil« ušesa, uradno se pa zahvalil za uspešno sodelovanje.

Ali kot sem večkrat zapisal, o avtogolih uradne slovenske politike,  te dni si je zabila najbolj bednega avtogola v zadnjih dobrih dveh letih, kar iz »sredine« političnega terena.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine