12.4 C
Ljubljana
sreda, 2 oktobra, 2024

Napad Irana na Izrael bučno proslavili tudi v Sarajevu

Piše: Spletni časopis

Na spletnih omrežjih so precej začudenja sprožili posnetki iz Sarajeva, kako tam slavijo raketni napad Irana na Izrael.

Podobna proslavljanja lahko sicer spremljamo po Bližnjem vzhodu v tamkajšnjih muslimanskih diktaturah. Lani so slavili tudi ogabni teroristični napad na Izrael iz Gaze in ugrabitve tudi žensk in dojenčkov. O proslavljanju prebivalcev Sarajeva, ki bi jih naj osrečil napad na Izrael z video posnetkom poroča Iranska tiskovna agencija. Bosanski mediji pa poročajo nekoliko bolj podrobno, da je manjša skupina oseba, večinoma iz Turčije in Sirije, na ulicah Sarajeva v koloni avtomobilov najprej proslavljala in podpirala napade Irana, uradnega organizatorja bi naj ne bilo. Je pa bilo slišati znano vpitje o Palestini, v načrtu bi pa naj imeli proteste pred ambasado Irana v centru mesta.

Iranska agencija o srečnih prebivalcih Sarajeva poroča tako:

V Sloveniji protestov migrantov za interese Palestine in Irana v ozadju, ki jih praviloma podpira vladna Levica, bolj po tihem pa SD, v podporo vojni za zdaj še ni bilo opaziti. Eno od poročil o dogajanju v BiH tamkajšnjih medijev je takšno:

Posnetek vozil, ki slavijo v Sarajevu, je takšen (ideja uporabnika, ki je posnetek objavil, da BiH nima kaj iskati v EU, pa lahko to državo še bolj potisne proti radikalizmom islamske vrste):

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine