13.6 C
Ljubljana
sreda, 2 oktobra, 2024

(PREJELI SMO) SDS bo nakazala 20.000 evrov za pomoč onkološkim bolnikom v Mariboru

Piše: C. R. 

Društvo za boj proti raku Štajerske Maribor se je odzvalo na pobudo dveh onkoloških bolnic in skupaj z njima zbira sredstva za “rešitev nevzdržne situacije” na oddelku za onkologijo UKC Maribor. Na spletni strani je objavilo bančni račun, kamor je mogoče prispevati sredstva. Med drugimi se je odzvala SDS z napovedjo nakazila 20.000 evrov.

“V Slovenski demokratski stranki z nejevero in hkrati z zlomljenim srcem spremljamo sago, ki se dogaja v Mariboru. Nevzdržne razmere na oddelku za onkologijo UKC Maribor in zapleti z gradnjo nove sedemnadstropne stolpnice ob obstoječem oddelku mariborske onkologije sprožajo stisko, nemoč in bolečino bolnikov, ki se borijo z diagnozo, ob kateri se vsakemu zamajejo tla pod nogami. Stisko bolnikov, ki prejemajo eno najtežjih terapij.

Gradnja nove stavbe mariborske onkologije zamuja že eno leto. Zaradi gradbenih del se povsod sliši ropot, del prostorov je zaprt, preostali pa so prenatrpani. Bolniki kemoterapijo prejemajo kar na hodnikih.

Dogajanje na onkologiji Maribor je nacionalni problem in sramota za državo, opozarjajo bolniki in zaposleni. Vladajoči pa kljub vsem pozivom in klicem na pomoč rešitve ne ponudijo.

Če ne drugega, bi moral birokratske mline premakniti stavek: »Bilo je že tako hudo, da so morali v času, ko je bolnik umiral, prositi gradbenike, naj vsaj za ta čas prekinejo dela.«

Ker so bolniki nad tem, da bi zadeve rešila država obupali, pozivajo vse onkološke bolnike v Sloveniji, vse preživele po raku in njihove svojce, da skupaj zberemo denar, ki državi manjka do dogovora s stanovalci. Dogovora, ki bi omogočil, da se gradnja nove stavbe onkologije v Mariboru vendarle nadaljuje.

Slovenska demokratska stranka v tem mandatu žal nima sistemskih vzvodov za reševanje teh problemov. Kar pa lahko naredimo je, da prisluhnemo apelu in na pobudo onkoloških bolnic Polone Selič Zupančič in Klavdije Kokol pristopimo k humanitarnemu projektu in Društvu za boj proti raku Štajerske Maribor prispevamo donacijo v višini 20.000 evrov. IO SDS je na današnji seji sklenil, da kljub bolj suhi blagajni zaradi evropskih volitev ta sredstva namenimo za čimprejšnjo rešitev problema,” so zapisali v SDS v sporočilu za javnost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine