11.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 30 septembra, 2024

Hutije doletela karma

Piše: Spletni časopis

»Vsakega, ki bo poskušal škodovati državljanom države Izrael, bomo dobili.”

Tako je izraelski general Tomer Bar komentiral današnje raketiranje številnih ciljev v Jemnu. Po več balističnih raketah, ki so jih v zadnjih dneh Izraelci sestreljevali, ko so priletela iz Jemna, so se danes vrstile eksplozije po Jemnu. Več deset izraelskih reaktivcev je napadlo letališče, pristanišče, naftna skladišča in naftovode, cilj pa bi naj bilo tudi več elektrarn, ki jih uporablja teroristična organizacija Hutijev.

Ta teroristična skupina, ki obvladuje del Jemna, je zadnje čase zaslovela tudi po streljanju na tovorne ladje različnih držav, s čemer je povzročala resne težave v mednarodnem prometu. Teroristične napade so pojasnjevali s solidarnostjo s Palestinci v Gazi, od koder so lani z velikim terorističnim napadom Hamasa sprožili vojno z Izraelom. Po Hamasu iz Gaze je z raketiranji in streljanji Izrael takoj po terorističnem napadu Hamasa napadel tudi Hezbolah iz Libanona. Izrael je v zadnjem tednu Hezbolahu z eksplozijami pagerjev, voki tokijev in raketiranji izbrisal celoten vrh. Tudi najpomembnejšega terorističnega voditelja Hassana Nasrallaha, ki je umrl v poveljniškem bunkerju v Libanonu, skupaj z njim pa naj bi umrlo več pomembnih oficirjev iranske vojske. Že prej je bil v eksploziji hezbolahovega pagerja poškodovan iranski veleposlanik.

Za vse tri organizacije Hamas, Hezbolah in Hutije velja, da je za njimi Iran, ki jih oborožuje in financira.

Po eni od razlag so Izraelci z obsežnimi raketiranji preprečili tudi načrte Rusije, da z raketami, ki jih je poslala Hutijem, povsem ustavi promet po Rdečem morju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine