16.9 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Je Golob totalitarni govor v OZN “skuhal” skupaj s Tino Gaber?

Piše:I.K. (Nova24tv)

Javnost se je že navadila, da je Tina Gaber več kot le spremljevalka predsednika vlade Roberta Goloba v takšnem smislu, kot je bila Štefka spremljevalka Milana Kučana. Tina Gaber igra veliko bolj ključno vlogo v nesrečnem vladnem mandatu, ki ga vodi njen partner – spomnimo, kako se je pojavljala kar na internih sejah ministrstev, kjer je hotela vsiliti veganski menu, pa njeno vpletanje v kmetijsko politiko, sabotiranje odstrela kapibar, “racija” v Zoo parku Rožnik, kjer se šepeta, da je bila zadaj prav ona. Je bila zadaj celo pri razvpitem govoru, ki ga je Golob podal pred osuplo mednarodno skupnostjo?

Spomnimo: Golob je med nastopom na splošni razpravi svetovnih voditeljev ob začetku 79. Generalne skupščine ZN izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja neposredno pozval, naj konča vojno in – bizarno – naj izpusti talce, čeprav talce v ujetništvu drži gibanje Hamas, ki je tudi edini krivec za vojno. V svojem nastopu je Golob teatralno udarjal po mizi v stilu nekdanjih sovjetskih samodržcev.

Kakšna je bila vloga Tine Gaber pri zloglasnem govoru?
Da je Tina Gaber imela več kot le opazovalno vlogo pri sramotnem govoru, je bilo videti po njenem odzivu: “Ni besed, ki bi opisale, kako PONOSNA sem nanj.” Ni presenetljivo, da je Gabrovi bil všeč govor, ki zelo jasno koketira z iransko vejo terorizma na Bližnjem vzhodu, presenetljivo pa je, da je to razglasila kar na socialnih omrežjih (pri tem pa dodala nesrečno sliko Goloba med govorom, ki je videti, kot da ga je vrglo božje).

V preteklosti je bila zelo prozorna in neposredna pri svojih namerah, zato je lahko hitro zaslediti njene “prstne odtise” pri kakšni Golobovi ali vladni odločitvi. Tako čustven odziv bi lahko bil indic, da je imela soprogova spremljevalka vsaj sodelovalno vlogo pri pisanju govora – po pompoznosti, napuhu in enodimenzionalnosti govor zelo spominja na zapis kakšnega Instagram influencerja, ki išče všečke in nove sledilce, pri čemer je videti, da v tem primeru “srečni par” išče sledilce predvsem v skrajno levem delu Slovenije, manj pa v mednarodni skupnosti.

Tuje partnerje zanima, zakaj se Golob obnaša tako bizarno

Slovenski viri, ki imajo stik z ameriško administracijo, so nam povedali, da naše ameriške partnerje zanima predvsem, zakaj se Golob obnaša tako bizarno oz. kaj je končna igra oz. “end game” takšne politike.

Nekateri bodo rekli, da je želel Golob razburkati domačo javnost, da bi se čim manj pogovarjali o tem, da bo vlada za skoraj dve dodatni milijardi zadolžila proračun in zvišala plače funkcionarjem, a povsem mogoče je, da – kot tolikokrat do zdaj – končne igre sploh ni. Povsem mogoče je, da je Golob s svojo partnerko napisal s praznimi čustvi nabito “Instagram objavo”.

Gabrova bi rada iz Goloba naredila Instagram zvezdo
Spomnimo, da je Gabrova v kabinet pripeljala ekipo Instagram vplivnic, ki se od takrat trudijo iz “našega Robija” narediti viralno spletno zvezdo, a jim to nikakor ne uspeva.

Spomnimo, da se je letošnjega aprila posvetil Instagram “fotoshootingu” ob morskem kraju, za katerega je trdil, da gre za slovensko obalo, potem pa se je izkazalo, da sploh ni šlo za slovensko obalo, ampak naj bi premier svoj “feel good” videoposnetek posnel kar na na plaži pod savudrijskim hotelom Kempinski pri Crvenem Vrhu – torej na Hrvaškem blizu Slovenije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine