19.8 C
Ljubljana
sobota, 28 septembra, 2024

(SRAMOTI SLOVENIJO) Golob se je v Generalni skupščini ZN teatralno postavil na propalestinsko stran in »pozabil« povedati, da vojne ni začel Izrael, ampak palestinska teroristična organizacija Hamas

Piše: M. B.

Predsednik slovenske vlade Robert Golob je med današnjim nastopom na splošni razpravi svetovnih voditeljev ob začetku 79. Generalne skupščine ZN izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja neposredno pozval, naj konča vojno. Pri čemer je »pozabil« povedati, kdo je lani oktobra začel brutalni napad na Izrael; to je bila palestinska teroristična organizacija Hamas, ki se ni znesla samo nad izraelskimi mejnimi stražarji, ampak tudi nad civilisti.

Golob: »Slovenija je članica Varnostnega sveta od januarja in je bila v tem času priča postopni eroziji pravil. Varnostni svet se je vedno manj sposoben učinkovito odzvati na večje konflikte, kot so Gaza, Ukrajina ali Sudan, in nič bolje nam ne gre pri drugih oblikah kriznega upravljanja.«

Za Gazo je dejal, da štiri mesece po sprejetju resolucije Varnostnega sveta o prekinitvi spopadov in vrnitvi talcev še vedno ni dogovora. Na Zahodnem bregu in v Vzhodnem Jeruzalemu po njegovem narašča nasilje nad Palestinci, kar svet oddaljuje od rešitve dveh držav.

»Izraelski vladi želim jasno povedati – ustavite prelivanje krvi, ustavite trpljenje, pripeljite talce domov in končajte vojno – gospod Netanjahu, zaustavite to vojno takoj,« je dejal ob aplavzu predstavnikov tretjega sveta (predvsem predstavnikov arabskih držav) in medtem večkrat teatralno udaril po govorniškem pultu.

Podobno kot sovjetski voditelj Nikita Hruščov oktobra 1960 na zasedanju ZN, ko je s čevljem udarjal po govorniškem odru.

Pri čemer je Golob kot novinec v mednarodni politiki pozabil oz. niti približno ne ve, da so Združeni narodi že vse od konca hladne vojne le stranski igralec v mednarodni politiki in da v svetu odločilno, ključno vlogo igrajo velesile na čelu z ZDA.

In kar je bistveno: »pozabil« je povedati, da vojne ni začel Izrael, ampak palestinska teroristična organizacija Hamas, ki je 7. oktobra 2023 brutalno napadla Izrael. Njeni pripadniki so se namreč kot poblazneli znesli nad civilnim prebivalstvom. Samo ta dan so umorili več kot tisoč dvesto izraelskih vojakov in civilistov. Hkrati so ugrabili okoli 250 talcev in jih odpeljali v Gazo.

In skoraj leto dni kasneje jih še vedno zadržujejo v podzemnih tunelih Gaze, pri čemer ni jasno, koliko od njih je sploh še živih. Tako da Netanjahu ne more kar tako »pripeljati talcev domov«, saj so še vedno v rokah poblaznelih teroristov.

V zadnjih tednih pa se zaostruje situacija tudi v severnem delu Izraela in v južnem delu Libanona, kjer deluje Hamas kot država znotraj države. Že vse od napada Hamasa na Izrael s severa na judovsko državo dnevno padajo rakete šiitske teroristične organizacije Hezbolah, ki želi, podobno kot Hamas, izbrisati Izrael z obličja zemlje. Ga uničiti, njegove prebivalce pa pobiti.

Zato je logično, da se je Izrael odzval in skuša uničiti Hamas na jugu ter Hezbolah na severu. Se pravi – dve teroristični organizaciji (podizvajalki iranskega teokratskega režima), ki kot poblazneli sovražita Izrael in njegovo prebivalstvo. Ki si želita izvesti genocid nad Judi, kot je to storil Hitler med drugo svetovno vojno.

In ob vsem tem dogajanju se je slovenska vlada oz. slovenska vladajoča leva koalicija postavila na stran Palestincev (pred evropskimi volitvami s priznanjem neobstoječe palestinske države) in posredno s tem na stran njihovih terorističnih organizacij, ki so kulturno in civilizacijsko del nekega drugega (barbarskega) sveta. In ne na stran Izraela, ki predstavlja kapljo v »arabskem morju« in nam je kulturno in civilizacijsko blizu. Je del naše zahodne civilizacije.

Zato nam je Golob s svojim današnjim teatralnim nastopom v ZN naredil veliko sramoto. Namesto k »jedrnim evropskim državam« nas je pripeljal v krog diktatorskih držav, ki simpatizirajo z islamskimi (palestinskimi) teroristi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine