19.8 C
Ljubljana
petek, 27 septembra, 2024

Ob prvi obletnici Guinnessovega svetovnega rekorda napoved naskoka novega – dogovori že potekajo

Piše: Ž. N. (Nova24TV.si)

Danes obeležujemo eno leto, odkar je direktorju Nove24TV in voditelju oddaje Kdo vam laže? Borisu Tomašiču skupaj z ekipo uspelo doseči izjemen podvig – postavljen je bil namreč Guinnessov svetovni rekord za vodenje najdaljše pogovorne oddaje v zgodovini.  

Omenjeni prelomni dogodek, do katerega nedvomno ne bi prišlo brez vseh zvestih gledalk in gledalcev ter vseh izjemnih gostov, ki so si uspeli najti čas, se je dogodil 27. septembra 2023 ob 18. uri in 18 minut.

V 42 ur trajajoči maratonski oddaji se je zvrstilo kar 70 različnih gostov. Ob zaključku edinstvenega medijskega projekta je bil rekord tudi priznan in potrjen s strani uradne razsodnice oziroma predstavnice Guinnessove knjige rekordov, ki je Borisu Tomašiču v studiu podelila tudi posebno plaketo, kar je uradno potrdilo njegov uspeh.

Boris Tomašič (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Da bi Tomašič podrl rekord, je moral voditi oddajo minimalno 72 ur in 18 minut. A je sam uspel rekordno dolgo pogovorno oddajo podaljšati še za dobro uro, s čimer je pokazal izjemno vzdržljivost in predanost projektu. Ob podelitvi Guinnessove plakete je v svojem zmagovitem govoru dejal: “Dosegli smo svetovni Guinnessov rekord. Hvala vsem, ki ste pomagali, posebna hvala pa najboljši ekipi na svetu.”

Dogodek odmeval v tujini
Tomašič je prav tako povedal, da v omenjenem primeru ne gre zgolj za uspeh, ki je pomemben za Novo24TV, ampak tudi za celotno našo državo. S tem se je namreč dokazalo, da ni ovir za majhno državo, da bi svoje ime ponesla v svet. “Dokazali smo, da za nas ni ovir,” je poudaril.

Slovenski osrednji mediji so seveda pričakovano povsem prezrli Guinnessov rekord voditelja Nove24TV s pogovorno oddajo, ki je trajala več kot 73 ur. Toda zadeva je navkljub temu odmevala v tujini. “Slovenija je sedaj imetnica svetovnega rekorda za najdaljšo pogovorno oddajo,” se je denimo glasila naslovnica avstrijskega časopisa Kleine Zeitung.

Omenjeni medij je ob tem izpostavil, da je treba za postavitev rekorda spoštovati zelo stroga pravila. Voditelj je moral kar tri dni voditi oddajo brez spanca oziroma je le-tega bilo zelo malo, saj je imel Tomašič na voljo le pet minut odmora na vsako uro vodenja oddaje. Če ga ni porabil sproti, se je ta sešteval, zato je bil po desetih urah upravičen do 50-minutnega odmora, znotraj katerega je lahko na kratko zaspal in opravil ostale fiziološke potrebe.

Naslovnica avstrijskega časopisa Kleine Zeitung

Kmalu naskakovanje novega rekorda 
Na dan, ko se obeležuje prva obletnica, odkar je bila na Novi24TV predvajana najdaljša pogovorna oddaja na svetu, pa je treba omeniti tudi, da je Boris Tomašič v eni od septembrskih oddaj Kdo vam laže? napovedal, da se pripravlja novo naskakovanje Guinnessovega svetovnega rekorda.

Rekord se bo poskušalo doseči v začetku prihajajočega leta, le da se tokrat ne bo naskakovalo svetovnega rekorda v najdaljši pogovorni oddaji z enim voditeljem, ampak svetovni rekord z dvema voditeljema. “Vse kaže, da bo internacionalna zasedba, se pravi, da bosta to delali dve televiziji, še ena televizija iz Hrvaške. Toliko lahko povem zgolj za okus, ker smo še v zelo grobih dogovorih,” je izdal in napovedal, da bo zagotovo zelo zanimivo. 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine