18.6 C
Ljubljana
petek, 27 septembra, 2024

Prijeli tihotapca iz Ukrajine, ki je prevažal štiri Turke; največ zajetih ilegalnih migrantov tokrat iz Sirije in Afganistana

Piše: C. R.

Policijska uprava Novo mesto sporoča, da so prijeli tihotapca iz Ukrajine, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Poleg tega so izsledili in prijeli številne nezakonite migrante, največ iz Sirije.

Včeraj okoli 22. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Ford mondeo s poljskimi registrskimi oznakami in ugotovili, da 31-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Loče, Rigonce, Rakovec, Slovenska vas, Kapele, Trnje, Mihalovec, Jereslavec, Bukošek, Globoko) izsledili in prijeli 57 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 19 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Maroka, sedem državljanov Egipta, šest državljanov Nepala, pet državljanov Jemna, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Pakistana, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, tri državljane Kube, dva državljana Iraka, dva državljana Gane, dva državljana Indije in po enega državljana Tunizije, Sierra Leone, Alžirije, Mjanmara in Irana. Na območju PP Črnomelj (Zilje) so prijeli dva državljana Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine