16.4 C
Ljubljana
sobota, 21 septembra, 2024

Pirc Musarjeva se bo zgledovala po Pahorju, obiskala bo …

Piše: G. B. 

Že tradicionalno srečanje katoliške mladine v Stični, ki so ga prvič organizirali v začetku 80 let, bo očitno obiskala tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

V cistercijanskem samostanu v Stični bo danes potekalo 43. srečanje katoliške mladine Stična mladih, na katerem pričakujejo več tisoč udeležencev. Zanje pripravljajo obširen kulturni, duhovni in zabavni program. Udeležbo je potrdila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki se bo tako zgledovala po svojem predhodniku Borutu Pahorju.

Kot navajajo organizatorji, bodo festival začeli ob 11. uri. Uvodnemu programu z nagovori bo sledila maša, na katero bo maševal in pridigal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Popoldne se bodo nato odvijale različne delavnice, na katerih bodo razpravljali o različnih družbenih in duhovnih vprašanjih, ter glasbeni in športni program.

Osrednje dogajanje bo potekalo na velikem odru pred cerkvijo, na malem odru pa se bodo zvrstile tri glasbene skupine – Boom!, Eni od sedmih milijard in Horjulski kvintet.

Dan bodo sklenili z večernim koncertom, na katerem bodo nastopili Stična band, Rapha Worship in plesalci.

Geslo letošnjega festivala bo vprašanje Zakaj on?, s katerim želijo spodbuditi mlade, “da osmislijo svojo vero”. “V obdobju, ko je marsikateremu mlademu kristjanu težko stati za svojo vero in vztrajati v njej, se želimo vrniti v bistvo in poiskati razloge, zakaj izbrati Boga,” so zapisali.

Festival poteka že od leta 1981. Lani se ga je udeležilo okoli 4300 mladih. Tudi letos jih organizatorji pričakujejo vsaj toliko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine