21.3 C
Ljubljana
petek, 20 septembra, 2024

Do konca avgusta v našo državo prišlo že 32 tisoč migrantov

Piše: Spletni časopis

Ko tudi velike evropske države, denimo Nemčija, uvajajo nadzor na svojih mejah z vsemi sosedi, da bi preprečile nekontroliran vstop množic migrantov iz Afrike in Azije, je politika odprtih meja za migrante naše vlade še naprej uspešna. Policija je iz obmejnih krajev s Hrvaško do konca avgusta proti središču države policija prepeljala že 32.002 migrantov, kar je več kot v celotnem letu 2022. Takrat se je vzpon začel, ko je Robert Golob s politiko podiranja ograj in odprtih vrat za migrante prevzel oblast.

Večina migrantov, ki mimo pravil vstopi v državo, naša država pa jih v času sedanje vlade ne vrača več Hrvaški, izgine proti Zahodu zaradi luknje, ki jo imamo v zakonu, ko že napoved prošnje za azil migrantu zagotovi, da ne bo vračanja na Hrvaško in tudi svobodo, da lahko iz središča države potuje neovirano naprej na Zahod. Je pa število migrantov letos nižje kot v lanskem letu, ko je naši vladi uspelo doseči rekordne številke, če izpustimo leto 2015. Hkrati pa krepko presega številke v letu 2022 v tem času, ko se je število že močno povečevalo.

To kaže poročilo policije o nedovoljenih migracijah na območju republike Slovenije za čas do konca avgusta. Največ migrantov je k nam čez Balkan prišlo iz Sirije, Afganistana in Turčije. Na letni ravni so podatki takšni:

Največ nedovoljenih vstopov je obravnavala policijska uprava Novo mesto, in sicer 84,5 odstotkov vseh. Na državni meji s Hrvaško je bilo obravnavanih 97,5 odstotkov vseh nedovoljenih vstopov.

Nemčija je oktobra lani uvedla nadzor na mejah s Poljsko, Češko in Avstrijo, od srede septembra letos pa velja za vseh devet sosed:  Dansko, Poljsko, Češko, Avstrijo, Švico, Francijo, Luksemburg, Belgijo in Nizozemsko.

Celotno poročilo policije je takšno:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine