15 C
Ljubljana
petek, 20 septembra, 2024

(VIDEO) Poslanec Svobode ob omenjanju Udbe soposlancu grozil in ga zmerjal z budalo

Piše: Moja Dolenjska

Odbor za zadeve EU je sinoči razpravljal o primernosti Marte Kos kot slovenske kandidatke za evropsko komisarko. Pri tem pa je prišlo do verbalnega incidenta, ko je poslanec Svobode Miroslav Gregorič poslancu SDS Žanu Mahniču grozil in ga zmerjal z budalo.

Mahnič je namreč v razpravi izpostavil dejstvo, da je Kosova na uradnih dokumentih nekdanje Službe državne varnosti (pogovorno imenovane tudi Udba) zavedena kot informatorka, kar pa je očitno zelo razburilo Gregoriča. Najprej je zahteval postopkovni predlog, a je predsedujoči odboru Franc Breznik povedal, da to ni mogoče. Ker je Gregorič s postopkovim predlogom vztrajal, je Mahnič dejal, da bo glede na njegovo reakcijo preveril, ali je na seznamu SDV morda tudi on. Ob tem pa je poslanec Gregorič povsem “padel ven” in mu zagrozil: “Pazite, kaj govorite … budala!”

Mahnič se je na slednje odzval mirno in Gregoriču zgolj odgovoril: “Razumem, da je to boleča tema … Ker smo že vajeni tudi iz prejšnjih parlamentov, da so ravno tisti, ki so tudi bili na seznamu, največ govorili o človekovih pravicah in o tem, kako je treba spoštovati vladavino prava …”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine