17.3 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

Pismo Von der Leynove, zakaj zavrača Vesela

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Pismo predsednice evropske komisije Ursule von der Leyen, ki ga je premier Robert Golob prikrival poslancem in javnosti, češ da je nepomembno za imenovanje komisarja, je odboru za evropske zadeve poslala predsednica evropske komisije. S pomočjo google prevajalnika ga objavljam v slovenskem jeziku, ker gre za pomemben dokument. Pismo dokazuje, da Tomaž Vesel ni odstopil sam od sebe, predsednica evropske komisije ga je zavrnila in zahtevala imenovanje drugega kandidata.

V pismu je zapisano, da kandidatu Veselu manjka kompetenc za opravljanje zahtevnega dela. Nikjer ni omenjeno, da bi naj bil napačnega spola ali imel drugačne poglede na vodenje EU.

Razplet je med drugim pokazal, da so v naših medijih tudi pomembni novinarji širili dezinformacije, da tega pisma ni, kar kaže najmanj, da slabo preverjajo informacije in nimajo dobrih virov. Ali pa, da celo namerno manipulirajo. Povrhu se je razkrilo, da sta vlada in premier poslancem in javnosti prikrivala pismo, ki ne vsebuje popolnoma ničesar, kar bi si zaslužilo oznake zaupnosti.

Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša (SDS), ki je zadnje tedne vztrajal, da mora vlada razkriti, kaj se je dogajalo in ne prikrivati ljudem, se je odzval tako:

Po danes predstavljenih načrtih predsednice evropske komisije bo predstavnica Slovenija, v postopku je Marta Kos, vodila področje širitve EU in tudi pomoči in obnove Ukrajini, ki bo, tako se zdi, vključena v EU med prvimi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine