21 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

Tragikomično, skrivalnicam ni videti konca. Tresla se je gora, pojavil(a) se je Marta Kos. Do kdaj?

Piše: Vančo K. Tegov

Saga o ptički Marti Kos še kar traja. Od absolutnega umika do ponovne (lažne) kemije med dvema ptičema, k(K)osom in g(G)olobom.

Kemija med prvim kandidatom in premierjem je izpuhtela. Samo en podpis pod prisilo je dal in nič več Vesel ni bil, le mrk pogled je ostal. Tako kot je mrk pogled od nekoč vesele Marte iz »Senika godcev«, sedaj le Kos taiste se svaljka po diplomatskih dopisovanjih, ki ji niso v čast.

Pa kljub tem jo Roberto Energetico zvabil in nevede jo je priklopil na visokonapetostni politični »štrom«. Je pa v resnici malo manj energičen in energetski, je bolj  pohlevna in na kratko postrižena bruseljska »ovca«. Dobil ukaz od male in »strupene« Uršule in se ves penast spravi na domačo sceno.  Ko pa mu  del zdravorazumske politične scene pove da tako ne gre, se srdi in bruha ogenj kratkega dometa, tako da se kvečjemu osmodi sam. Še dobro, da je dopis elektronski in ne samo na papirju.

Roberto ga noče pokazati, mu je nerodno? Kaj skrivata, on in Uršula?

Zakaj vlada noče  pokazati dokumenta, s katerim je Ursula Von der Leyen zavrnila slovenskega kandidata za evropskega komisarja?

Franc Breznik, predsednik parlamentarnega odbora za zadeve Evropske unije, je takoj po tem, ko je vlada sporočila, da so za evropsko komisarko nominirali Marto Kos, vlado pozval, naj člane odbora seznani z vso potrebno dokumentacijo. Vključno s korespondenco med predsednico evropske komisije in predsednikom slovenske vlade.

Zakaj je ta tako pomembna? Ker iz nje izhaja, kakšni so sploh razlogi, da se je slovenska vlada odrekla Tomažu Veselu, čeprav je še nekaj dni nazaj zatrjevala, da je on edini slovenski kandidat. Dokler člani odbora te dokumentacije ne dobijo, seje, na kateri bi odbor odločal o primernosti Marte Kos, ne more biti.

Na koncu bo celo to, da v resnici ne more biti, zaradi vsega  masla  na glavi, le brca bo prišla iz Bruslja, tako kot »Lenči Flenči« … ki je bila nekompetentna, le da je Marta prepotentna …

Franci, vztrajaj, ni popuščanja!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine