9.1 C
Ljubljana
nedelja, 22 septembra, 2024

“Kako dolgo še mislijo podpirati neuravnovešena dejanja Urške Klakočar Zupančič?”

Piše: Moja Dolenjska

Zadnja ravnanja predsednice državnega zbora in podpredsednice Gibanja Svoboda Urške Klakočar Zupančič kažejo, da skuša z različnimi pravnimi manevri narediti vse, da državni zbor ne bi preiskoval družbe Gen-I v času, ko jo je vodil njen strankarski kolega in predsednik vlade Robert Golob.

Poslanci SDS in NSi so namreč v državni zbor vložili zahtevo za sklic izredne seje, na kateri bi državni zbor ustanovil preiskovalno komisijo, s katero bi pod drobnogled vzel delovanje energetskih podjetij v državni lasti v zadnjih desetih letih, tudi Gen-I v času, ko ga je vodil Golob. A Klakočar Zupančičeva seje ne želi sklicati, kljub temu, da ji to narekujeta tako ustava kot poslovnik državnega zbora, kar je razbesnelo vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec.

“Predsednica državnega zbora, ki se ima za prvo zaščitnico Ustave RS in pravne države, nadaljuje z lomastenjem po Ustavi in Poslovniku DZ. 30 poslancev SDS in NSi je 21. 8. 2024 podalo zahtevo za sklic izredne seje s točko sprejem akta o ustanovitvi preiskovalne komisije. UKZ nas je obvestila, da dokler predlagatelji akta o preiskovalni komisiji gradiva ne popravimo, ne bo sklicala izredne seje … Kljub jasnim in nedvoumnim določilom Ustave RS in Poslovnika DZ danes na vabilu za sklic Kolegija predsednice državnega zbora ni točke, ki smo jo zahtevali. Vse to lahko izvaja le zato, ker imajo svobodnjaki 40 poslanskih glasov, ponižne poslance SD in Levica, ki podpirajo njeno samovoljo za ohranitev lastnih poslanskih stolčkov. Me pa zanima, kaj na to poreče generalna sekretarka DZ in zakonodajno pravna služba. Kako dolgo še mislijo podpirati neuravnovešena dejanja UKZ, ki vodijo v popolno razgradnjo pravne države?!” je zapisala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine