23.4 C
Ljubljana
nedelja, 22 septembra, 2024

Robert Golob in »on ima domišljija«

Piše: Bogdan Sajovic

Instagramski blefer, ki občasno in ne preveč uspešno skuša igrati tudi vlogo predsednika vlade mile mi domovine, se je pred dnevi spet malo hvalisal in spet brcnil v temo.

Možic čuti neko hecno potrebo, da se nam predstavlja kot multipraktik na različnih področjih − od politika, elektrogenija, velegospodarstvenika, Facebook doktorja, fanta od Tine, zavetnika nutrij do športnega navdušenca, ki zasleduje športne dogodke od Teksasa do Monakovega in vse vmes. Ne prav uspešno in za naš denar, bi lahko dejali.

No, pred dnevi pa si je umislil, da se bo urbi et orbi predstavil tudi kot velehandler v svetu vohunstva. Prišlo je namreč do ene od večjih izmenjav vohunov v zadnjih letih. Vlad Kremljeski je izpustil iz svojih ječ nekaj zahodnih vohunov ali kvazivohunov ter ruskih disidentov, Zahod pa je vrnil v mamico Rusijo nekaj vohunov, ki so sedeli v zahodnih zaporih. Med njimi sta bila vohunska zakonca, ki sta bila ujeta v Sloveniji in smo ju v duhu zavezništva vključili v zamenjavo. Saj ne da smo ju ujeli na svojo pest, informacijo smo dobili od zaveznikov iz Nata. No, instagramski blefer si po zamenjavi vohunov ni mogel kaj, da se ne bi skušal predstaviti kot veliki mojster tajne diplomacije, persona sine qua non, ki je scoprala vso vohunsko zamenjavo.

No, njegovo hvalisanje so opazili tudi svetovni mediji in postavili legitimno vprašaje: »Kdo, hudiča, pa je tale?« in dobili odgovor iz Bele hiše, da v bistvu nihče, ki bi kakorkoli organiziral vohunsko zamenjavo. Fant od Tine je bil torej spet razkrinkan kot blefer, in to celo pred svetovno javnostjo, a osvobojeni podalpski mediji so to sramoto spet prikrili in bo lahko še naprej slovenski javnosti prodajal svojo podobo multipraktika. Kot strokovnjak za kaj se bo poskusil prodati naslednjič? Kdo bi vedel, a kot je bilo rečeno v tisti slavni reklami, »on ima domišljija«, zatorej se pustimo presenetiti …

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine