15 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

(DOKUMENTI) Antisemitizem slovenskih neokomunistov ima že dolgo brado

Piše: G. B. 

Tako rekoč že smrtno sovraštvo do Izraela, pa obtoževanje ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega (sicer Juda), da je nacist – vse to nas spomni na krokodilje solze, ki jih levičarji pretakajo ob obletnici holokavsta. V resnici namreč, podobno kot nekdaj nacisti, tudi sam sovražijo Jude. 

Na omrežju X so namreč objavljeni dokumenti, kako je vojaško sodišče v Mariboru 18. 8. 1945 zaplenilo premoženje med drugim tudi Marku Rosnerju, judovskemu podjetniku, ker naj bi skupaj s soobtoženimi sodelavci po tekstilnih tovarnah širil – nacistično propagando.

Precej absurdne obtožbe, ki dokazujejo, kako je rdeča povojna oblast dejansko grizla svoj lasten rep, saj je dokončno uničila to, česar ni uspelo uničiti nacistom. S katerimi je do napada Nemčije na Sovjetsko zvezo tudi dobro sodelovala.

Med bolj znanimi zasegi premoženja velja seveda še enkrat omeniti Moskovičevo vilo v Ljubljani, ki je bila nato za majhen denar prodana državi, vanjo se je leta 1990 vselila ZKS oz. SDP in sicer kot v nadomestno zgradbo namesto zgradbe ZKS na Tomšičevi. Kjer je bila pred drugo svetovno vojno banovinska uprava.

Dejstvo je namreč, da je komunistična  oblast na podoben način sovražila Jude, ker so bili v njenih očeh izkoriščevalski kapitalisti. Zato so redke Jude, ki so leta 1945 preživeli nacistično nasilje, tako rekoč oropali ter jih kasneje silili k izselitvi v sedanjo državo Izrael, ki je bil ustanovljen leta 1948. V Murski Soboti so jim porušili sinagogo, na Goriškem pa onečastili njihovo pokopališče. S tem so samo dodali piko na i temu, kar so začeli nacisti.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine